youtube

miercuri, 11 august 2021

Tu te-ai întâlnit vreodată cu tine? - de Nicolae.Geantă

După ce a făcut universități de prestigiu în Egipt, Moise a trebuit să se refugieze în pustie. 40 de ani singur cuc. Departe de zgomotul infernal al Egiptului, în isihia plictisitoare a deșertului. Dumnezeu l-a adus aici pentru că dorea ca Moise să se întâlnească cu sine. Să se cunoască pe sine. Să se uite în oglindă. Să se descopere. Și, după 40 de ani de pribegie, teze, sinteze și antiteze vedem în Moise un titan dumnezeiesc gata să se ia de brăcinar cu Faraon. Însă nu înainte de a mai face ceva: trebuia să cunoască un Rug Aprins. Pe Dumnezeu îl întâlnești numai după ce te-ai cunoscut pe tine! 

Astăzi cunoaștem atât de multe lucruri. De la drone și teleportări la înlocuit de artere sangvine. Însă cel mai greu lucru este că nu ne cunoaștem pe noi înșine. Asta pentru că nu avem suficientă liniște. 

Mă gândeam de ce mulți nu s-au întâlnit cu Dumnezeu deși El e la un lat de palmă de ei. Simplu: ei nu s-au coborât în sinele lor. Cine se găsește pe el îl găsește și pe Hristos. Priviți la Moise, dar și la tâlharul de pe cruce...

Chiar așa, tu te-ai întâlnit vreodată cu tine?

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu