youtube

marți, 13 iulie 2021

România Educată a domnului Iohannis – de Nicolae.Geantă

Înainte de-a ajunge președintele țării (2014), domnul Iohannis striga obsesiv pe la colțuri că vrea o „Românie Educată”. Mai marele de la Cotroceni ne amenința cu un lot de „7 grupuri de lucru” care vor face ca școala românească să duduie. În 2016. (Tot așa ne amenința și domnul Emil Constantinescu - cu zece mii de specialiști ai săi – care au dus România tocmai la un Indicele al Dezvoltării Umane de 0,708. Cum sună asta? Asemeni cu Siria, Cuba, Bulgaria, Panama, Malayezia... Adică în jos! Abia după 20 de ani „am urcat” pe locul 50 în lume. Azi suntem pe 49. Cu indice de 0,828).

Numai că „proiectul de țară autentic, al generațiilor viitoare...”, cum îl numește (încă) domnul Iohannis, nu este un ocean abundent ci o mică picătură de ploaie. Ca să nu zic apă de ploaie. Pentru că politicile sale principale de „briefs” sunt ca epava de la Costinești. Nefuncționale.

România Educată a domnului Iohannis NU are învățământul ca prioritate. Prin urmare în 2020 se acordă educației numai 2,5 % din PIB. Adică cel mai mic buget pe care l-a avut în ultimii 30 de ani! Că doar buturuga mică răstoarnă carul mare. Ori, vorba unei peneliste din București: „unii oameni vor numai bani, nu țin cont de bogăția spirituală”. Române, fă performanță fără resurse!

România Educată a domnului Iohannis NU are nevoie de profesori cu doctorat în preuniversitar. Adică în școli și licee. Prin urmare s-au tăiat sporurile celor mai performanți dintre profesori printr-un hârșâit din pix! Prin ordonanță. Încălcând nu doar Constituția, Codul Muncii, Legea Civilă, Legea Salarizării etc. Ci însuși proiectul România Educată. Care în cele 4 policy brief ale sale cuprinde și „cariera didactică” și „echitatea” Cum stimulezi cariera dacă o îngrădești? Cum stimulezi echitatea dacă unii sunt mai egali ca alții? Chiar așa domnule Președinte: doctoratul din preuniversitar e mai inferior decât cel universitar? Dar dumneavoastră ați trăit febra unui examen de doctorat?

România Educată a domnului Iohannis NU ține cont de decizia părinților în ce privește educația sexuală în școli. Prin urmare Președintele s-a înfuriat pe Legea ce stipula că aceasta nu se face decât cu acordul părinților și n-a semnat-o. Cum adică să nu înveți copiii inocenți mici perversiuni? Cum adică un băiețel să nu se poată considera fată? Cine crede altfel are gândire de Evul Mediu, ne cataloga domnul Barna, individ care consideră că cei ce nu gândim progresist ca mnealor suntem părinți iresponsabili cu „capul în găleată”. Chiar așa domnilor Barna, Cioloș, Johannis ș.a. dvs știți ce înseamnă să ții pe brațe noaptea la trei un bebeluș care nu se oprește din plâns pentru că îl dor dinții?

România Educată a domnului Iohannis NU are nevoie de familii cu tată și mamă. Ci cu părinte 1 și 2. Prin urmare după eșecul Referendumului pentru Familie, Președintele a ieșit pe ecran rânjind cu gura până la urechi: „eu am fost cel mai mare oponent al referendumului!”. Știam cu toții fără să spuneți. Și totuși, de ce ați fost (pe șuștache) duminică seara la vot domnule Președinte?

În România Educată a domnului Iohannis politicienii NU jură cu mâna pe Biblie când sunt investiți în funcție. Și nici pe Constituție. Și atunci cum să crezi în moralitatea unui om care nu respectă nici Legea lui Dumnezeu, nici legea fundamentală a țării? Nu crezi, pentru că nu o are.

România Educată a domnului Iohannis NU are nevoie de Biserică. Casa lui Dumnezeu trebuie să stea închisă. „Stați acasă de Paște, eu și soția mea vom sta în casă!”, ne sfătuia în pandemie domnul Președinte. Nu vă faceți griji, știm că stați acasă domnule Johannis. Faceți asta de obicei, nu doar în duminicile cu virus. Dar oare acasă spuneți rugăciuni? Că pe la Dineul de Rugăciune al Parlamentului NU ați îndrăznit să călcați niciodată!

România Educată a domnului Iohannis NU vrea ca salariile de stat să fie atractive. Tot timpul spune că salariile mari trebuie să fie la privat. Descurajând angajările oamenilor performeri la instituțiile de vârf ale națiunii!

În România Educată a domnului Iohannis 85 % dintre tinerii liceeni vor să emigreze. Asta pentru că nu sunt beizadele de partid care pot ajunge directori la Ape, la Poștă, la APIA sau la alte instituții unde carnetul de partid substituie diploma de specialitate.

România Educată a domnului Iohannis nu pune preț pe Școală, pe Familie, pe Biserică, pe Stat. Și nici pe Dumnezeu. Fără Școală nu ai educație. Fără Familie și fără Biserică nu ai valori. Fără Dumnezeu nu ai caracter. Și nici atât viitor.

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Cum ar putea ajunge oare acest mesaj să fie citit în parlament? Dacă aveți vreo pârghie mă ofer voluntar să îl citesc.
    Cert este că trebuie să ajungă în boxele lor cu difuzoarele date pe maxim volum. Poate se vindecă de surzenie intelectuală și morală acești domni!

    RăspundețiȘtergere