youtube

marți, 2 martie 2021

România, exportul de brain drain și Hristos – de Nicolae.Geantă

Ieri am citit încântat că peste 1,3 milioane de români s-au întors acasă după pandemie. Asta înseamnă că am depășit iarăși pragul de 20 milioane locuitori. Ce m-a încântat și mai mult este faptul că se întorc acasă „creierele”, oamenii cu înaltă pregătire profesională. În ultimii 30 de ani România a fost numărul unu în Europa la exodul „brain drain” (exod de creiere).

Tot zilele acestea Mihai Neamțu scria că România, cel mai mare exportator de inteligență educată către țările occidentale, nu înseamnă numai „exod de olimpici care aterizează pe platforme de cercetare la Oxford, Cambridge sau Harvard”, nu doar „vârfuri excepționale” ci și valori medii ridicate, „oameni mintoși”. „Inteligența românilor curtați, spunea Mihai, nu este una teoretică, ci și socială, aplicată, practică”. Și da, are dreptate: românii din diaspora nu sunt doar IT-iști de top, softiști sau medici excepționali, ci și cei mai buni dintre manageri, constructori, șoferi ori chiar agricultori. Și asta nu o spun eu ci patronii, multinaționalele de afară!

I-am scris domnului Neamțu, și o știe bine și el, că românii post-decembriști nu au exportat în Occident numai inteligență, numai forță de muncă, ci și... spiritualitate, creștinism adevărat, dumnezeire practică. Românii l-au dus pe Dumnezeu într-o Europă secularizată, agnostică, parțial atee, progresistă, distrusă moral. O Europă ajunsă fără valori tradiționale, fără valori firești. În ultimele trei decenii românii au împânzit Europa de Vest cu... biserici. Indiferent de confesiune, într-o perioadă în care occidentalii pun lacăt pe ușile catedralelor, le transformă în restaurante (am văzut cu ochii mei în Oxford!), săli de popice, piscine, săli de poștă ori discoteci (cum au făcut francezii din Metz), sau chiar locuințe particulare românii deschid lăcașe de închinare! Nemții, englezii, irlandezii, danezii ori chiar spaniolii sunt uluiți când văd duminică dimineața familii de români care merg la biserică cu copiii în timp ce ai lor burdușesc PUB-urile, sunt șocați să mai vadă mirese în mileniul III când tinerii lor se costumează la nuntă în pirați ori vampiri! Etc, etc...

Da, în ultimii 20-30 de ani românii au exportat în Europa forță de muncă, brain drain și creștinism practic. Trăit. Iar ultima categorie de export le întrece pe toate. În importanță.

Nu ne place că au plecat 5 milioane de români peste granițe, dar asta a fost voia lui Dumnezeu. Românii l-au dus pe Dumnezeu într-o Europă distrusă moral. Și au ridicat steagul Lui pe o redută aproape capitulată...

România a exportat valori în Europa Occidentală. Aceasta ne-a exportat... nimicuri.

Chiar așa, un român - Constantin Brâncuși, a dus în saloanele de artă din jumatea Parisului o domnișoară Pogany (clasată în categoria „Tezaur” a patrimoniului Cultural), și-o franțuzoaică – Clotilde Armand a dus într-o primărie din jumătatea Bucureștiului sculpturi cu chipuri de satane!!! Iar un domn german - Fritz (parcă), expune prapori brodați în culorile homosexualilor în centrul Timișoarei. În centrul simbolului democrației postcomuniste. Nu mă miră deloc isprăvile lor. Fiecare expune ce are!

     Nicolae.Geantă


Un comentariu:

  1. România a exportat propietari. Tot românul cumpără locuință. Occidentalii trăiesc în chirie și mor în azil de bătrâni, pentru că și distracțiile sunt o investiție scumpă.
    Românii au prunci ca investiment durabil, pe occidentali pruncii îi împiedică în oceanul de cheltuieli bine justificate de ei.

    RăspundețiȘtergere