youtube

vineri, 19 martie 2021

Cum ne legăm uneori fără să ne doară capul - de Nicolae.Geantă

Zilele acestea am auzit fugitiv (căci să stau să pierd vremea urmărind astfel de dezbateri ar fi sinucidere curată pentru mine), că se stopează vaccinarea cu AstraZeneca. Pentru că “soluția” cu pricina (nu știu cum s-o numesc altfel) ar produce un snop de reacții adverse prin corp. Chestiunea care (re)aprinde fitilul războiului vaccinări este ce fac românii (și europenii) care au primit prima doza din acest “ser”? Și lămurirea/încurcătura o dă domnul Gheorghiță, medicul desemnat de domnu’ Johannis cu vaccinarea pe România: „sunt două soluții: fie se vaccinează cu Johnson&Johnson (care are vector viral, la fel ca AZ), fie se vaccinează cu Pfizer sau Moderna (care are ARN mesager)”. Deci trei soluții herr Gheorghiță! Perfectă (ne)lămurire...

Ceea ce nu se prea spune prin presă, este că românii noștri care s-au vaccinat de bună credință cu ce le-a oferit Guvernul, nu vor să mai facă a doua doză de vaccin! Nu că ar fi devenit peste noapte anti-vaccin, conspiraționiști, etc, ci că Agenția Europeană a Medicamentului recomandă schemă de vaccinare pentru a doua doză cu același fel de vaccin! Ce soluție are Guvernul, domnu’ Președinte Johannis? Aceleași soluție practicată de la Revoluție încoace de politicieni pentru români: niciuna! 


Se suspendă definitiv AstraZeneca? Se acceptă vaccin rusesc, chinezesc, turcesc, kiribatian? Nu știm. Dar ceea ce știm este ca se dă o luptă la baionetă între companiile farmaceutice...


Din nefericire nu am (vreo) soluție pentru conaționalii noștri injectați care acum se tem să nu se trezească cu cheaguri de sânge. Însă vreau să le amintesc tuturor că tot ce înseamnă vaccin anticovid la ora actuală este experimental! Cine nu înțelege ce înseamnă experimental se leagă la cap fără să-l doară. Și durerea poate persista...


E drept, un milion jumate dintre românii noștri s-au vaccinat sub bombardamentul mediatic: „vaccinul este un uriaș progres științific”, horcăie sirena din presă, „este sigur, este eficient, este autorizat de cele mai înalte standarde europene”, argumenta domnu’ Johannis prin Decembrie 2020. Alo, domnu’ Președinte, dvs nu știți că știința are limitele ei, că poate da uneori rateuri? (Căci până și rachetele lui Elan Musk se mai prăbușesc? Căci inclusiv Pfizer a sucombat de X ori?) Mă puteți contrazice, că doar sunteți profesor de fizică? Eu știu că știința poate greși dar și că Singurul Dumnezeu nu greșește niciodată!


Când este vorba de sănătatea oamenilor nu te poți juca cu ea! Tocmai de aceea de când există sistem medical s-a lăsat la alegerea pacientului dacă face sau nu intervenția cutare, dacă își asumă sau nu un risc! Niciun specialist, oricât ar fi el de titrat, nu trece cu bocancii peste cugetul nimănui. Căci niciun specialist nu poate crea o gâză minuscula darămite o suflare de om. Peste viață este suveran decât Dumnezeu!


În nebunia creată de pandemie au murit oameni infectați cu covid. Zilnic ni se raportează numărul. Dar au murit și destui oameni după ce au făcut vaccin! Despre ei nu știm nicio statistică. E informație secretizată? Oare numărul lor nu contează, oare sufletele lor nu sunt importante? 


Știu, nu dă bine să vorbești public împotriva pandemiei. Împotriva vaccinului. Ești imediat considerat “terorist” care zădărnicești efortul științei, ești interzis de rețelele sociale (sunt interzis de Facebook din 25 Martie 2020, fără sa spun ceva anti-vaccin!), ești sunat de televiziuni, dai cu subsemnatul pe la șefi... Dar mai știu că adevărul nu poate fi ținut ascuns. Niciodată adevărul nu îți dă dureri de cap! Numai spus adevărul te face liber!


Martin Luther King (citând-o pe Emma Lazarus) zicea că „nimeni nu este liber până când nu suntem toți liberi?” Dar  libertatea nu o dă vaccinul... 


Nu, nu se tem românii de vaccin, dle Gheorghiță, dle Johannis, Ci de faptul că s-ar putea injecta cu vaccinuri greșite! Românii nu sunt retardați, medievali sau conspiraționiști. Nu, ei nu vor să se lege la cap dacă nu-i doare!


PS: Conspirație, spune Dicționarul Explicativ al Limbii Române, înseamnă o „acțiune secretă cu scopul de a efectua o activitate ilegală, imorală împotriva societății” sau „acțiuni deliberate de a ascunde informații importante de la un anumit grup de indivizi sau de la societate în ansamblu”. Deci cine ține „secrete” conspiră. Atunci cine sunt conspiraționiștii? Cei ce expun adevărul sau cei care țin informațiile la sertar?


Nicolae.Geantă

3 comentarii:

  1. CÂTEVA COMENTARII ALE UNOR PERSOANE CE NU AU CONT DE BLOG

    „Bravo! Îți împărtășesc punctul de vedere”. (Rodica Banu, profesor de Lb. Română, 77 ani)
    „Ești un intelectual onest. Felicitări!” (Ștefania Constantinescu, profesor de Lb. Română și Lb. Franceză)
    „Citesc cu același interes de fiecare dată. Bravo!” (Crina Popescu, profesor de Geografie)
    „Felicitări pentru curaj!” (Adi Barbu)
    „Omule... super adevăr!!! felicitări!!!” (Adi Voiculescu)

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist este ca prin FB articolul ar fi avut impact mult mai mare, dar FB nu vrea sa "impactati " astfel oamenii. F(oarte) (B)ine pentru ceea ce faceti chiar daca F(ace)B(ook) nu va agreeaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări pentru curaj! Respect!

    RăspundețiȘtergere