youtube

joi, 3 decembrie 2020

Iernatul se face la limanul unde vrea Dumnezeu – de Nicolae.Geantă

În ultima sa călătorie misionară, Sfântul Apostol Pavel a fost îmbarcat pe o corabie care căra cereale din Egipt spre Roma. Pe corabie, alături de marinari și soldați erau și o mulțime de întemnițați. Pavel era unul dintre condamnați.

Când au ajuns în golful Limanuri Bune (Limes-ul de astăzi) din insula Creta, Pavel, un călător cu peste 2500 de mile numai pe mare, a sfătuit soldații să nu se aventureze la drum, deoarece se declanșează Eurachilonul, un uragan puternic ce sufla dinspre Siria spre Mediterana de Est, care sfărâma orice corabie întâlnită pe mare. Evident că soldații nu l-au ascultat pe Pavel, și au pornit la drum spre portul Fenix (portul Loutro, cel mai bun din insula cu pricina). Undeva la cca 35 Km vest! Numai că pe drum i-a prins uraganul! Care i-a vânturat prin pântecele Mediteranei gata să-i distrugă timp de vreo două săptămâni. Și i-a împins 885 km. Până în insula Malta!

Dorința lui Pavel era ca echipajul să ierneze în golful (ostrovul) Limanuri Bune. Dorința soldaților era să ierneze în portul Phenix/Fenix. Dar dorința lui Dumnezeu era iernarea tuturor în Malta!

Dacă cei 276 de persoane de pe corabie rămâneau la Limanuri Bune cum dorea Pavel, ar fi  evitat orice pericol, orice pagubă. Rămâneau și cu corabia, și cu încărcătura de grâu. Soldații doreau să ierneze la Fenix deoarece acolo erau baruri, restaurante, păcănele, wi-fi gratuit, discoteci, distracții la max. Dar Dumnezeu avea a vrut să ajungă în Malta deoarece avea de mânuit oameni (de pe corabie, de pe insulă). Planul lui Dumnezeu a fost ca Pavel să fie cunoscut ca un mare sfânt de către corăbieri, chiar în timpul furtunii, de către prizonieri (când soldații doreau să-i ucidă în masă), de către maltezi (unde a vindecat pe tatăl lui Publius Cornelius Scipio, guvernatorul insulei, și pe alții) etc. Planul lui Dumnezeu era ca Numele Său să fie cunoscut, Împărăția Sa să fie lărgită! Oameni din toate categoriile să se alăture Bisericii sale! Dar ca să se împlinească toate acestea trebuiau să treacă printr-o furtună!

Nici lui Pavel, nici atât nouă, NU ne plac furtunile. Toți dorim să stăm în siguranță. În confort. Sau măcar acolo unde ne răsfățăm pielea. Dar Dumnezeu ne arată că aceste „poposiri” ale noastre nu fac parte din planul Său! El are cele mai bune soluții!

Înainte de a face un „popas” în viața creștină ar fi bine să întrebi dacă e de acord și Domnul.

Nicolae.Geantă

notă - foto 1 - Ultima călătorie a Apostolului Pavel, foto 2 - golful Limanuri Bune, foto 3 - Golful Fenix

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu