youtube

miercuri, 23 decembrie 2020

Crăciunul și punctul de sprijin al lui Arhimede - de Nicolae.Geantă

„Dați-mi un punct de sprijin și voi muta Pământul din loc!”, a strigat celebrul Arhimede (287-212 î.H., unul dintre cei mai înțelepți oameni ai Antichității - matematician, astronom, filosof, inginer) într-o zi lucrând la o invenție cu pârghii și scripeți. Un punct de sprijin și voi ridica tot Pământul! (5,9736×1024kg). Arhimede a vrut să spună omenirii că dacă cineva are punctul de sprijin poate face orice imposibil posibil. Nu știu dacă a reușit. Se pare că nu...

Mai mult decât Arhimede, în lupta cu greutățile vieții omenirea avea nevoie de un punct de sprijin. De un punct fix care să nu se miște. De un umăr care să ridice toate poverile. De un scripete care s-o scoată din păcat. Tocmai de aceea, într-o zi a coborât printre telurici Isus Hristos să se întrupeze! Dumnezeu l-a trimis ca punctul de sprijin al umanității.

Fără nașterea lui Isus istoria nu ar avea un reper. Ar fi fără cap și fără coadă. Fără nașterea lui Isus omenirea ar pluti în derivă. Nu ar fi iertare, har ci doar judecată! Fără nașterea lui Isus nu ar exista o țintă. Unde ar crede oamenii că se îndreaptă?

Nașterea lui Hristos, Crăciunul este punctul fix în jurul căruia se învârte toată viață. E degetul întins de Dumnezeu către mine și tine! Fără nașterea Sa lumea NU ar fi putut oferi niciodată ceva mai bun decât Dumnezeu!

Când trec prin suferință, când prietenii îmi întorc spatele, când eșuez în harul cotidian, când norii negrii se abat asupra mea, când vine prigoana ori când șansele celor ce dau șanse nu îmi mai pot oferi nimic, eu, privesc la Hristos. El e punctul de sprijin! Umăr la umăr cu el pot birui lumea! Poate că de aceea ne-a spus Isus să luăm jugul Lui, împreună cu El. 

Știința a demonstrat că în sânge, noi oamenii avem o substanță: Laminim. Fără ea am nu am putea să stăm în echilibru. Laminim-ul e sprijinul nostru de a sta drept pe un pământ care se-nvârte. Iar Laminim-ul are formă de... cruce! O substanță sub formă de Cruce mă ține în picioare. Pe picioare. Pe Golgota, acel Prunc născut în Betleem a murit răstignit pe... o Cruce! O cruce mică mă ține în echilibru când fac pași (laminim), și o Cruce mare mă ține în echilibru spre Cer! Crucea lui Isus e punctul de sprijin al omenirii!

Dacă nu reușesc să găsesc punctul de sprijin al lui Arhimede nu pierd nimic. Dar dacă nu găsesc punctul de sprijin oferit de Dumnezeu la Crăciunul din Betleem am pierdut totul!

Haideți cu toți la Betleem! Apoi nu se va mai rătăci nimeni!

Nicolae.Geantă

4 comentarii:

  1. Ei vor sa ne injecteze pounctul de sprijin ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare creștin autentic este un purtător de "punct de sprijin " divin, Isus Hristos Domnul este în noi! Mulțumesc pentru provocare!

    RăspundețiȘtergere