youtube

joi, 25 iunie 2020

Norvegizarea României – de Nicolae.Geantă

sursa foto
De zile bune politica românească e în fierbere! Nu ca să stopeze Coronavirusul și să-l facă ireversibil. Ci să se norvegizeze! „Norvegizarea” este fenomenul prin care Statul decide asupra familiei. Asupra copiilor. Asupra a ce și cum să fie educați. E drept, de ani buni țara fiordurilor este lider mondial la venitul pe cap de locuitor. Dar la ce folosesc banii dacă ți se limitează drepturile?

În timp ce pandemia de Corona bântuia prin Europa, în luna februarie, domnului președinte Johannis și amfitrionilor domniei sale le ardeau de... alegeri anticipate! Apoi, în plină pandemie au trecut o lege prin care se introducea educația sexuală (obligatorie) în școli (3 aprilie)! Pentru că asta lipsea României. Avem de toate, suntem „norvegieni”! Unii dintre parlamentari au sesizat „gafa” și au dorit să îmbunătățească textul legii. Prin urmare eliminat educația sexuală din lege. Și au stabilit că educația sexuală se poate face de stat în școli „cu acordul părinților” (iunie). Ceea ce este mai mult decât firesc! Este dumnezeiesc...


Dar domnului Președinte Johannis nu i-a convenit modificarea. Nici petiția prin care peste 62.500 de cetățeni i-au cerut să promulge legea. Nu, domnul Președinte a contestat legea direct la CCR!  Pentru o „Românie normală”... O Românie norvegizată. Unde NU părinții decid pentru familiile lor, ci statul!

Pandemia a făcut ca democrația românească să ajungă o fată morgana. Să nu mai ai dreptul la opinie. Numai Statul contează. A închis școlile, spitalele, bisericile, și economia mică. Adică a celor ce se chinuiau să aibă jobul lor, antreprenoriatul lor. (Și să plătească statului impozitele aferente). Mai mult de trei luni Statul cenzurează știrile, ascultă telefoanele, blochează rețelele sociale ce nu se conformează... Și, culmea, dictează peste familie cum să le educe (sexual) copiii! (Cărora nici alocații cum se cuvin, nici confortul normalității nu le oferă în școli!) Nu cumva asta sună a totalitarism? A încălcare a Constituției? 

În perioada aceasta de „norvegizare” a României, domnul Johannis și compania nu au procedat nici măcar asemeni unui stăpân de câini care le-a lungit lanțul cu un metru, dar le-a împins castronul cu hrană cu doi metri. Prin urmare singurul exercițiu democratic era că a permis câinilor să... latre! La noi Statul ne ia și dreptul la schelălăit!

Ironia sorții este că în aceeași Românie părinților li se cere acordul dacă permit pruncilor să facă religie! Sexualitatea însă e problemă de Stat!

Nu am nimic cu norvegienii. Sunt oameni de treabă printre ei. Dar modelul statului lor nu se potrivește cu România. Am folosit termenul de „norvegizare” și nu de neomarxism, neocomunism, totalitarism etc (ce se vehiculează prin media), deoarece fenomenul se referă la „cine e stăpân pe copii: părinții sau statul?” Întrebare la care nu aștept răspuns: „Poate statul să procreeze?”

Fenomenul de norvegizare se întâmplă acolo unde Statul NU se mai teme de Dumnezeu! Mai mult, se crede dumnezeu! Dar un dumnezeu fără „minima moralia”!

PS: Ar fi culmea să fiu acuzat (din nou) că țin partea pesedeilor! (Eu care am suferit din cauza lor). Nu am scris pro-cineva ori anti-altcineva. Am sancționat norme care încalcă nu principiile democrației, ci principiile lui Dumnezeu! Fără Dumnezeu viața e o iluzie... Și iluziile nu țin de foame!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Eu as zice ca, în scoala (care are rolul de a dezvolta si evolua intelectul copiilor) atât educatia religioasa cât si cea sexuala sunt doua ideologii, care nici nu ar trebui sa se pomeneasca în scoli, mai cu seama la minori. Cât despre "stapânii" copiilor, nu cred ca ar trebui sa fie nici statele, nici intitutiile de învatamânt, nici alte organizatii de pe pamânt, nici chiar proprii lor parinti, daca acestia nu sunt sfinti, iar Stapânul întregului univers cred ca este DOAR Dumnezeul Cel Viu si AAAE, care este...DRAGOSTE.
    Fiti binecuvântati si luminati !

    RăspundețiȘtergere