youtube

marți, 13 august 2019

Improvizațiile produc tragedii. Și alte efecte nedorite. - de Nicolae.geantă

Am trăit în viață și eu, și cred că aproape toți slujitorii (predicatori, cântăreți etc) spaime provocate de microfoane, sonorizare etc, care plesnesc, bubuie, țiuie când nu te aștepți sau te... curentează! Pentru că unii încă lucrăm cu... improvizații!

Mi-am amintit că, în urmă cu mulți ani, chiar pastorului Vladimir Pustan i-a trecut glonțul pe la ureche. A intrat în bazin și s-a curentat așa de tare că era să-și piardă o mână! De atunci el foarte rar mai intră în bazinul de botez. Ne băgăm însă noi, ceilalți! Așa că, fraților, aveți grijă de noi! O facem din dragoste, și noi, și voi care ne invitați! Luați toate măsurile de precauție!

În urmă cu câțiva ani la o Evangheliare m-a „fript” un microfon! Mi-a băgat câțiva wați drept în creier. M-am speriat... De atunci am spus că nu mai predic decât cu... lavalieră. Ori cu microfoane wireless. Și unii mă pot condamna!

Mă gândeam dacă la Cortul Ispășirii, ori la Templul din Ierusalim, Dumnezeu a permis vreo improvizație? Totul, toate trebuiau perfect! Asta trebuie să învețe și Biserica zilelor noastre... Știu, costă. Dar, altminteri ne va costa mult, mult mai scump!!!

„Atenție la improvizațiile din biserici! Pot costa vieți!” Plus alte consecințe nedorite.

Teama (mea) cea mai mare este că evenimentele nefericite de mai sus, sunt scotocite de media, a ajung firesc la urechile legiuitorilor. Apoi Bisericile se pot trezi cu I.S.U. (cu pompierii) pe cap... Care, în exces de zel vor impune condiții aspre, ori vor da amenzi! Sperăm să nu ne pună și interdicție de a mai organiza oriunde botezuri, evenghelizări sau concerte creștine!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu