youtube

joi, 8 noiembrie 2018

Nu poți juca rolul lui Dumnezeu! - de Nicolae.Geantă

Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu ce judecata judecați, veți fi și judecați...” (Matei 7:1-2)

Este atât de ușor să arăți cu degetul. Să acuzi. Să critici. Nu îți trebuie studii, nici IQ ridicat. Și nici spiritualitate. Ridicatul pietrei spre alții îl poate face oricine. E mai greu să nu o slobozești în capul cuiva... adevăratul test de Spiritualitate, este să fii capabil să nu arăți cu degetul pe nimeni, zicea RT Kendall.u

Putem judeca și spune chiar adevărul. Dar asta nu înseamnă că suntem îndreptățiți să o facem. Hristos ne-a învățat să nu judecăm pe nimeni. Oamenii care judecă pe alții de fapt dau din coate să intre pe teritoriul lui Dumnezeu. Să îi ia locul. Și dracu’ ăl mare asta a făcut... Ba chiar și azi vrea să joace rolul lui Dumnezeu!

Am întrebat azi elevii mei de ce sunt oamenii atât de asprii, atât de justițiari? Și ei mi-au înșirat motive... Apoi i-am întrebat care e opusul asprimii? “Bunătatea”, a strigat iute un flăcău. Exact, bunătatea este opusul judecății! De aceea zice Biblia că mila biruie judecata. 


Cine e bun iubește. Dacă ai dragostea în inimă poți vedea frumusețea în orice, spunea fata mea cea mică. Dar nu putem împărtăși celuilalt ceea ce nu suntem...

O fetiță a venit la mama ei cu două mere. “Vrei un măr?” Și a mușcat din primul, dintr-al doilea, apoi i l-a dat. “De ce ai mușcat dintr-amândouă?”, a întrebat mama puțin supărată. “Pentru că am vrut să-ți-l dau pe cel mai dulce!”. Nu judeca oamenii. Nu poți știi totdeauna care sunt intențiile lor!

Tratează-ți aproapele cu compasiune, nu cu revoltă! Creștinismul și din păcat scoate virtute, zicea Hrisostom Filipescu.

Nu judeca! Și vei avea sufletul mai ușor! Iartă! Și va avea sufletul mai ușor și cel iertat! Evitați critica și veți scăpa de critică!

Lăsați pe Dumnezeu să judece. E rolul Lui. El ne cere să fim sfinți ca El, dar nu ne permite să fim judecători. Știu că e greu, dar în Deuteronom (32:35) Iehova asta cere: “Răzbunarea este a Mea”. 

Trebuie lăsat să judece El pentru că nu greșește. Dar, așa cum zice o versiune engleză a Bibliei (Today English Version): “Nu judeca, și Dumnezeu nu te va judeca!”

Fă Rai pe unde treci! Tribunale și iad poate să facă oricine!


Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Personal, consider ca iubirea, bunatatea, mila, îndurarea si rabdarea lui Dumnezeu, scrise în Cuvântul întrupat în Hristos, manifestate prin Duhul Sfânt,s-au estompat si s-au departat enorm de iudeo-crestinismul contemporan, iar acum Dumnezeu tace, lasând judecata în seama Fiului care acum, în cea de-a treia zi judeca du DREPTATE, iar aceasta judecata a început de la casa lui Dumnezeu...
    "Caci suntem în clipa când judecata sta sa înceapa de la casa lui Dumnezeu, si, daca începe cu noi, care va fi sfârsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu ? Si daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos ?
    Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu sa-si încredinteze sufletele credinciosului Ziditor si sa faca ce este bine." https://biblia.resursecrestine.ro/1-petru/4
    ...Au trecut aproape doua milenii de la începutul judecatii lui Dumnezeu, iar aceasta judecata se realizeaza zilnic, an de an deceniu dupa deceniu si secol dupa secol, din generatie în generatie, iar "fecioarele întelepte" au mereu candelele aprinse si uleiul mereu proaspat în "candele" si "vase" !
    O noapte binecuvântata, draga Nicu !

    RăspundețiȘtergere