youtube

joi, 2 februarie 2017

Tineriada - de Nicolae.Geantă

Cornel Rosu
ziare.com
FiviG

Se zvonea obsesiv pe la colțuri că tinerii mioritici nu sunt buni de nimic. Că în afară de socializare pe facebook le e scârbă și de umbra lor. Că își pun poalele-n cap când e vorba de decizii fundamentale. Că fug din țară și nu-s interesați de ce lasă-n urmă. Că nu le pasă de națiune. Că nu participă la vot. Că au abandonat lupta înainte s-o înceapă... Dar ce greșeală! Zilele acestea tinerii ne-au arătat că dacă-s gata să renunțe la implicare în societate (asistând cu lehamite de pe tușă), când e vorba de libertate iau foc! Chiar și atunci când e ger!

După ce pesedeii cu minți de tinichea, cu ”cap prea strâmt și inimă seacă”, vorba lui Eminescu, au adus haos în justiția dintre Carpați și Dunăre, junii români au scos capul din nisip. M-a făcut să fiu mândru de ei! Au împânzit din nou piețele marilor orașe. Sfidând gerul de februarie. Renunțând la bruma lor de timp liber. Unii au ieșit la proteste direct din firmă. Mulțumiți să glojgăie în fugă un covrig. Alții au venit din facultate. Ori liceu. Ingineri, arhitecți, profesori, softiști, antreprenori. Au ieșit înarmați cu lozinci. Cu markere și lumânări. Cu smartfonurile ca licuricii. Cu replici ingenioase cum numai tinerii pot așterne pe un carton. Sau pe o pânză. Cu solidaritate. Cu mâinile goale. Cu tricolorul fluturând... ”Rezist deci exist!”. Sute de mii...


evz
Cunosc tineri extrem de pașnici (chiar și evanghelici), care n-au deranjat pe nimeni nici c-un căpătâi de ață. Dar când au simțit că se clatină democrația s-au ridicat să-i înfrunte vrăjmașii! ”Nu puteți cumpăra toate generațiile!” Și-am învățat de la ei ce face din om lupta pentru demnitate!

Sunt mândru de tinerii din România. Le-a venit rândul să arate că simt ce am simțit noi în '89. Ne-au făcut să surâdem pe sub mustăți: ”de când așteptam să vă ridicați!”. Acum suntem încrezători: nu vor lăsa să piară nația noastră! Tineriada a arătat că le pasă! Și a mai făcut un lucru: ne-a pus pe toți românii la rugăciune!

S-au mobilizat exemplar. Apoi ne-au transmis înc-o lecție: s-a terminat cu era colhozului! Pe tinerii cu iPhone nu poți să-i duci cu zăhărelul. Nu poți să-i mai minți! Cred că asta ar trebui să învețe nu doar domnul Dragnea și liota sa, ci și toți pastorii și preoții din România!

Eroii nu sunt bătrâni! Revoluțiile le fac tinerii. Și trezirile spirituale tot ei. Doamne, ridică-Ți ochii spre tinerii noștrii!

PS: Am auzit zilele acestea destule voci care spuneau: ”mă alătur celor 300.000 de protestatari”. Nu sunt doar atât fraților. Suntem milioane! Suntem toată țara! Plus Dumnezeu care suferă alături de noi!

Nicolae.Geantă

Un comentariu: