youtube

joi, 6 octombrie 2016

Cioara (fabulă)

O cioara traia in padure si era absolut multumita de viata  sa. Insa intr-o zi a vazut o lebada…

“Aceasta lebada  este atat de alba”, s-a gandit cioara. “Si eu sunt atat  de neagra. Aceasta lebada trebuie sa fie cea mai fericita  pasare din lume.”Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gandea. “De fapt”,  i-a raspuns lebada. “Simteam ca sunt cea mai fericita  pasare din imprejurimi pana cand am vazut un papagal care avea doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai  fericita pasare care a fost creata”

Apoi cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat:  “Am trait o viata foarte fericita pana cand am vazut un paun. Eu am doar doua culori, insa paunul   are o multitudine de culori.”Mai tarziu, cioara a vizitat un paun de la gradina zoologica si a vazut ca sute de oameni s-au adunat ca sa il  vada.Dupa ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de  paun. “Draga paun”, a spus cioara.  “Esti atat de  frumos, in fiecare zi mii de oameni vin sa te vada. Cand  oamenii ma vad pe mine, imediat ma gonesc. Cred ca esti cea  mai fericita pasare de pe planeta.”Paunul a raspuns: “Am crezut dintotdeauna ca sunt cea mai frumoasa si fericita pasare de pe planeta. Insa din cauza  frumusetii mele, sunt inchis in aceasta gradina zoologica.  Am cercetat cu atentie gradina zoologica si am realizat ca  cioara este singura pasare care nu este inchisa intr-ocusca. Asa ca zilele trecute m-am gandit ca daca as fi o cioara, as putea sa hoinaresc fericit pretutindeni.”

Morala: Aceasta este si problema noastra. Ne comparam in mod  zadarnic cu altii si ne intristam. Nu pretuim ceea ce  Dumnezeu ne-a dat ceea ce duce la ciclul vicios  al nefericirii! Invata sa fii fericit cu ceea ce ai in loc sa  te agati de ceea ce nu ai!! Intotdeauna va exista cineva care  va avea mai mult sau mai putin decat ai tu!

Persoana care  este multumita cu ceea ce are este cea   mai fericita persoana  din lume!!!

,,Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.“ – Proverbele 15:15


nu știu autorul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu