youtube

joi, 26 noiembrie 2015

Nu pot...

Dinăuntru în afară” (G.Dickow)

"Nu pot !”

Sunt atât de multe lucruri pe care oameni cred că nu le pot face. În fiecare zi sunt chinuiţi de gânduri care spun: „Nu pot să mă schimb!”; „Nu pot să cred!”; „Nu mai pot continua!”; „Nu pot să reuşesc!”; „Nu pot să iert!”; „Nu pot să-mi revin!”; „Nu-mi pot atinge scopurile!”; „Nu pot să mă angajez!”; „Nu pot să mă căsătoresc!”; „Nu pot să-mi termin studiile!”; „Nu pot să-mi plătesc facturile (datoriile)!”; „Nu pot să-mi găsesc un rost în viaţă!” şi lista continuă la nesfârşit. Această mentalitate şi atitudine te programează pentru eşec, pentru abandon, pentru o viaţă negativă, de înfrângere. Acesta este un gând otrăvit din care nu mai trebuie nici să sorbi nici să guşti. Astăzi noi postim de (ne abţinem de la) gândul „Nu pot…” şi îl înlocuim cu gândul „Pot …”



În Filipeni 4:13 Pavel declară „Pot totul în Cristos, care mă întăreşte!” Henry Ford, unul dintre cei mai mari inovatori şi mentori americani, a făcut celebra afirmaţie: „Gândeşte-te că poţi, sau gândeşte-te că nu poţi! Oricum vei avea dreptate!” Ce înseamnă asta? Sună foarte asemănător cu textul din Proverbe 23:7 – „Căci omul este ceea ce gândeşte în sufletul lui!”  Nu uita: Duhul lui Dumnezeu locuieşte în tine! Acesta este un adevăr uluitor, pentru că înseamnă că tu POŢI face ceea ce El POATE face în tine şi prin tine. 1 Ioan 4:17 – „Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta.”

1. Aminteşte-ţi de mica locomotivă care a reuşit! În urmă cu 50 de ani, cartea intitulată „Mica locomotivă care a reuşit” se adresa unei generaţii de copii în felul următor: „Cred că pot! Cred că pot! Cred că pot!” ŞI A REUŞIT!
2. Rosteşte „Pot!” Prin simpla pronunţare a acestui adevăr în mod reupetat, viaţa ta va lua turnura pe care o doreşti, prin puterea lui Dumnezeu.
3. Umple-ţi mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu. Filipeni 4:13 – „Pot totul în Cristos, care mă întăreşte.”
4. Scoate chiar azi cuvintele „nu pot” din vocabularul tău. Opreşte-te ori de câte ori îţi vine să le pronunţi din nou şi în schimb dă glas noului gând „pot!” Cu cât urechile tale vor auzi  mai des gura ta rostind acest lucru, cu atât mai uşor îţi va fi să crezi.
5.  • Declar că pot totul în Cristos care mă întăreşte! • Am scos cuvintele „nu pot” din vocabularul meu. • Pot să fac tot ce spune Cuvântul lui Dumnezeu că pot! • Îmi supun gândirea Cuvântului lui Dumnezeu şi întreaga mea viaţă se schimbă
6. Astăzi este prima zi dintr-o călătorie incredibilă. Viaţa mea nu va mai fi niciodată la fel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu