youtube

luni, 2 noiembrie 2015

Jurnal de Brazi

Emanuel Păun
       Brazi. Prahova. Sâmbătă 31 octombrie 2015. Conferinţă de tineret. Regională. Braşoveni. Care au plecat de acasă încă de la 7 dimineaţa. Un autocar întreg. Evanghelici, ortodocşi. Elevi. Studenţi. Căsătoriţi. Baschetbalişti. Voleibaliste. Fotbalişti. Vreo 60. Toţi aduşi de profesorul Stelian Robu. Bucureşteni. Vreo 20. Fotbalişti. Nepocăiţi. Toţi aduşi de Beni, un „tudorist” misionar printre tinerii fotbalişti. Ploieşteni. Baschetbalişti. Prahoveni din Brazi, Câmpina, Drăgăneasa, Brătăşanca, Bordeni, Strejnic, Boldeşti. Creştini după Evanghelie, penticostali, ortodocşi. Diverşi. Ca o trusă de creioane colorate. Le-am spus că un creion colorat poate lăsa o istorie scrisă. Dar un desen într-o culoare e incomlet. Peisajele încântătoare se fac numai din amestec de culori.,,
Grupul Betel Codlea
 Evenimentul a început la 10,30. Cu închinare. Lauda a condus-o chitaristul Emanuel Păun. Apoi Nicolae Geantă a motivat tinerii pentru rugăciune. Apoi iar s-au cântat imnuri. Dumnezeiesc. După vreo trei sferturi de oră a urmat Darius Ignat. Un codlean care în vara asta a misionat trei luni în Egipt. Prezentarea sa a fost impresionantă. Prea mulţi săraci abandonaţi. Misionari printre musulmani însă sunt puţini. Poate de aceea trimite Dumnezeu sirienii în Europa. Nicolae Geantă a predicat „În Templul lui Dumnezeu dar în slujba celui rău”. Despre Eliaşibi falşi, care fac compromis aducând în cămările Domnului străinii. Vrăjmaşii de moarte. Despre credincioşii care calcă orânduielile sfinte: fură zeciuiala, ziua Domnului. Despre cei ce vor să fie sub protecţia divină dar păcătuiesc cu voia! Toţi au însă şansa schimbării. Dumnezeu întinde mâna oricui i-o cere… A urmat iarăşi închinare. Şi mult aşteptata masă de prânz.
De la 14 la 17 s-au desfăşurat activităţi sportive. Baschet băieţi şi volei fete la sala de Sport din Popeşti. Ploieştii contra Codlea. Fotbal pe terenul artificial de la Băteşti. 6 echipe. Cei ce n-au făcut mişcare în aer liber au făcut repetiţii în biserică.




La 17,30 a început a doua sesiune. Grupul de la Codlea a cântat minunat. Şi Iosif de la Boldeşti la fel. Dar şi formaţia condusă de Emanuel. S-a continuat cu mărturia lui Stelică Robu. Un fost afacerist din Codlea care în anii 90 a fugit în SUA să se îmbogăţească. Şi s-a îmbogăţit. Cu Hristos! Acum face misiune printre sportivi. E profesor de sport, dar medaliile sale nu sunt numai decorative. Ci şi umane. Snopi pentru Hristos. După mărturia sa s-au predat vreo 10 tineri. Unii sunt chiar elevi la liceul unde-i profesor. Aleluia! E nevoie de oameni ca Stelică în şcolile româneşti.

Seara, puţin înainte de 20 au urmat sendvişurile, ceaiul şi prăjiturile. Mulţumim sorei lui Emanuel Păun şi celorlalte ajutoare ce au participat cu partea culinară. Mulţumim Emanuel şi Ingrid Păun pentru toată implicarea voastră. Mulţumim Iosif, dar şi soţiei tale pentru ajutor. Mulţumim Beni că te-ai chinuit să vii cu tinerii din Bucureşti. Mulţumim Stelian Robu că ai reuşit să mobilizezi un autocar întreg plus două autoturisme. Azi puţini mai fac asta. Şi mai ales când este vorba să te deplasezi peste 100 km. Mulţumim leviţilor din Codlea. Şi tuturor celor participanţi. Dumnezeu să vă ţină de mână! Iar voi să păşiţi într-o zi pe covorul albastru al Cerului. E o mare de sticlă!

Nicolae Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu