youtube

luni, 29 iunie 2015

Jurnal de Krems

Vineri 26 iunie. La 7 fix a fost plecarea din Beiuș. Deși e aproape luna lui Cuptor, timpul o luase razna ca... în noiembrie. Ploaie și frig. Două microbuze cu Cireșari: unul cu băieți și unul cu fete. Cu fetele a mers Nicu Geantă care a urcat din Oradea. După ce mersese 12 ore cu trenul. Din Beiuș s-a mers anevoios până-n Oradea. Deși e DN șoseaua e ca după cutremurul din Nepal. La 9,30 am intrat în Ungaria. Plictisitoare țară până la Szolnok. Grâu, porumb, plute și șes. Îți fuge somnul când vezi câte-un stejar. Ori o pantă. Până la Budapesta pustza maghiară a început să se usuce. E ca la sfârșitul lui august la noi. Mulțumim încă odată Doamne pentru România pitorească! La 13,30 (ora locală) am intrat în Austria. O oră mai târziu traversam Viena, iar la 15,35 am intrat în Krems. Ne-am dus direct la sală să instaleze băieții sonorizarea. Sute de metrii de cabluri, microfoane, boxe, monitoare. O juma' de microbuz. Ne-a ajutat cu logistică și Daniel Daraban din Viena. La 16,00 a venit și fratele Vladimir din Germania. Joi seara fusese invitat la o evanghelizare...









toate foto Arhiva Ciesarii

Krems an der Donau e un orășel cochet în NE Austriei cu o vechime de 1020 de ani. În 2015 are vreo 25.000 locuitori. De 50 de ani nu s-a adăugat populației mai mult de 2.000 locuitori. Natalitate extrem de scăzută. Și grad de îmbătrânire accentuat. Meteahnă tipic austriecilor. Europei dezvoltate. Dar și românilor. (Apoi ne mirăm de ce n-avem tineri, de ce-i asalt de imigranți). Krems este un oraș mic dar are două universități mari. E oraș studențesc. De pe toate meleagurile adună tineri pentru studii medicale, tehnice, biotehnice etc. Mii. Austrieci, europeni, africani, arabi, asiatici. Orașul mai are și 1000 hectare de viță de vie. Uzine sunt la tot pasul. E activitate. Români sunt vreo 700. Dintre aceștia 350 sunt creștini evanghelici. Patru biserici au românii: două de penticostali, una baptistă și una liberă. Austriecii au și ei două biserici penticostale, dar mărunte. Cca 50 de membrii împreună.

Sala Stadtsaal are peste 550 de locuri. Frații din Krems și Friend of Sinners, conduși de Răzvan Pop au împărțit în oraș cca 3600 de invitații. "Vreo 3000 am dat la austrieci", ne-a mărturisit unul dintre cei mai vechi pocăiți din oraș.

La 19 fix sala a fost plină. După prezentarea făcută de Răzvan Pop a urmat rugăciunea condusă de Vladimir Pustan. Rugăciunea frăgezeste inimile. Oricăt ar fi de împietrite. Apoi toată sala a cântat în picioare alături de Cireșarii. Dumnezeu coborâse deja printre noi. Nicolae Geantă a predicat despre "Adverbe care te fac fericit" (departe, aproape, sus). Vladimir Pustan a predicat despre "Lucrurile obligatorii pe care trebuie să le facem" (trebuie să ne naștem din nou - nu-i altă opțiune!; trebuie să intrăm prin multe necazuri în Împărația lui Dumnezeu - nu puteți scăpa de ele!; trebuie să ne iertatăm unii pe alții - să ne-mpăcăm unii cu alții; trebuie să stăm înaintea scaunului de judecată a lui Hristos). A urmat chemarea la pocăință. Peste 25 de persoane au venit în față. Înlăcrimați. Dar și eliberați. Dumnezeu a mai smuls niște suflete din iad. Apoi s-a sărbătorit Cina Domnului. Sute de frați au venit să se împărtășească cu Hristos! "Mi-a spus Domnul să vă aduc cuvântul, trupul și sângele Lui", a spus Vladimir. La final am împărțit Biblii. Hrana de toate zilele pentru suflet. Dar și CD-uri "Îmi pasă de tine".

Mulțumim fraților Răzvan și Paula Pop, Mihai și Florina Chelu, Miti Balotă, Cornel Faina, Ducu Faina, Octavian Stroe, Dănuț Purcar, Vali Rolea, Daniel Vezentan, Catălin Colibă, Nicu Sârb. Și pentru mâncare, și pentru cazare, și pentru implicarea voastră în această campanie. Dumnezeu să vă lungească și puterea și aripile! Mulțumim Daniel Daraban pentru partea de sonorizare! Mulțumim celor de la tehnic! Am putut transmite online!

Mulțumim Domnului pentru încă o victorie în agenda Sa de luptă contra păcatului! Expediția noastră continuă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu