youtube

vineri, 12 iunie 2015

Dumnezeu știe despre tine mai mult ca tine - de Nicolae.Geantă


Săptămâna asta am călcat pe istorie cum calcă fetele de măritat preșul din fața oglinzii. Am luat la metru pătrat Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia, Smirna, Efes și Laodiceea. Dar și Constantinopolul. Șocul cel mare a fost nu ruinele bisericilor, și poate nici faptul că în cvasiunanimitate turcii habar n-au unde-s bazilicile antice în propriile orașe, ci că nimeni n-a rămas creștin pe acele meleaguri! "De ce-a îngăduit Dumnezeu?" a întrebat Mircea Țetel în minibus pe fratele Pustan.

"Știu faptele, răbdarea și osteneala ta, că ți-ai părăsit dragostea dintâi! Dar știu și că nu te-ai pocăit! Adu-ti aminte de unde ai căzut!". "Știu necazul, batjocorile și sărăcia ta! Fi credincios până la moarte!". " Știu că locuiești unde-i scaunul de domnie al Satanei, că ții credința Mea. Dar și că unii dintre voi aveți învățături false!". "Știu că faptele de pe urmă le întrec pe cele dintâi. Dar și că învățăturile izabelice vă fac cunoscut adâncimile Satanei! Țineți cu tărie ce aveți sfânt!". "Știu că ești duplicitar, aproape mort! Că doar numele îți trăiește! Veghează!". "Știu că ai puțină putere. Dar în ceasul încercării ce va veni peste lumea întreagă, voi fi lângă tine! Nu pierde cununa!"."Știu că ești căldicel, că te consideri bogat. Tu nu știi, dar Eu știu că ești și ticălos, și sărăc, și orb, și gol! Cumpără de la Mine!". Dumnezeu a știut tot despre bisericile biblice. Dar și bisericile au știut totul de la El. Despre El. Și tot de la El au aflat despre ele. Dar, s-au comportat ca românii: "știi, și la ce-ți folosește că ști".


Dumnezeu știe tot. Când ești agitat pe holul salonului de operații. Când corul colegilor din liceu te calcă în picioare că ești creștin. Când vecinii maneliști te țin nedormit. Știe când zbiară șeful la tine, când ți-a intrat firma în faliment! Când comitetul bisericii te predică la soțiile lor acasă. Dar stie și când trântești ușa camerei în nasul mamei tale, când bați cu pumnul în masă, când îți bârfești pe la colțuri nu doar păstorul, ci soțul! Știe și când lipsești de la biserică apoi minți căutând să te scuzi. Știe tot ce faci când ești singur. Pentru ce ascunzi n-o să-ți dea like-uri. 

Dumnezeu știe despre tine mai mult ca tine! El știe când Satana vrea să te lovească în ascuns. Știe când prigonitorii sunt gata să te înhațe. Știe cine îți sunt cu adevărat prieteni. Știe ce soție ori soț vei avea. Știe ce vei face mâine. Știe dacă vei ajunge în Ceruri...

Ierusalimul a știut voia lui Dumnezeu, poruncile și Legea. Și a pierit. Bisericile din Asia au știut Crucea lui Hristos, învățăturile lui Pavel. Și au pierit. Milioane de creștini știu azi Biblia. Și totuși pier. Pentru că nu știu să asculte! Tu cum stai?  N-ai vrea să-L asculți și să te pocăiești?


PS: Marcați de evenimente ne-am pus întrebări: "Chiar nimeni n-a avut Duh Sfânt să continue? Totul ruină? Nimeni n-a încercat să oprească? Nimeni n-a încercat să reînvie? Nici Bizanțul, nici cruciadele?" Înainte de culcare fratele Vladimir a primit un mail de la Dilara. O femeie din Istanbul. Nu știa nimic de vizita noastră în Turcia, iar din februarie nu-i mai scrisese. "... ne strângem mai multe femei și bărbați creștini pe ascuns, căci musulmanii ne incendiază locurile de închinare!" a scris printre altele sora noastră. "Vezi Nicule, creștinismul continuă. În subteran. Dumnezeu e încă la lucru...". Pentru că El știe totul. despre pământ și Cer. Vei fi si tu acolo?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu