youtube

sâmbătă, 6 decembrie 2014

Mică lectură pentru părinți de moș Nicolae - de Nicolae.Geantă

Nici nu coborâseră din pat dimineață, că fetele mele m-au întrebat: "Tată, de ce pun părinții dulciuri în cizme?". "Să arate iubirea". "Nu, pentru că nu sunt în stare să vorbească! S-o declare! Vor să scape ușor!". Au dreptate, iubirea trebuie să aibă și cuvinte dulci, nu doar bomboane care fac diabet.

Părinții se străduiesc să arate copiilor că sunt perfecți. Când nu pot, ei își mint pruncii. Îi înșeală. Nu doar cu moș Nicolae... Numai că, odraslele n-au nevoie de părinți perfecți, ci de părinți cinstiți! Mai mult, Dumnezeu te va ajuta să fii tot ceea ce poți fi, dar nu te ajută să fi altcineva!

Viața este ca un labirint; e ușor să te pierzi! Am citit azi că o nereușită nu înseamnă eșec total. Că există și a doua șansă. E drept, nu în fiecare zi ni se oferă. Există a doua șansă fraților, dar nu garantează nimeni că există și-un mâine! Și nici moș Nicolae...

Niște băieți m-au colindat pe înserat cu steaua. Părinții lor nu le pun nici cizme în picioare, darămite dulciuri în ele! Cineva s-a supărat că părinții o lasă tot singură, iar jobul lor e peste grija ei. Ambele cazuri sunt lipsă de responsabilitate! Oameni buni, reușita sau eșecul în afaceri, nu înseamnă nimic pe lângă reușita ori eșecul de a fi părinte!
 de Nicolae.Geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu