youtube

duminică, 28 decembrie 2014

De ce să merg la biserică

De multe ori bisericile noastre sunt pline pe jumătate sau aproape goale. Nu doar tinerii, dar și adulții lipsesc de la programe, de la seara de rugăciune sau trag chiulul la Cina Domnului. Unele biserici au puțini membrii duminica dimineața ("e problemă cu sculatul frate"), altele seara. Sunt destule biserici care seara nu mai fac program! Unii nu au adunare în seara de 31 decembrie, alții în dimineața de 1 ianuarie...

Un studiu făcut în bisericile din USA ne arată că săptămânal merg numai 40% din membrii la biserică. La noi, statisticile arată 22% din populație (nu știm însă cât la sută dintre evanghelici). În acest ritm, americanii închid anual între 4000-7000 de biserici! Iar între 2010-2014 în peste jumâtate din bisericile americane nu s-a adăugat nici măcar un membru! Mai mult, cca 3 milioane de evanghelici americani au părăsit bisericile declarându-se neafiliați!

Un prieten al meu, a spus că în Olanda în ultima vreme s-au închis 4000 de biserici protestante. În Irlanda, Suedia etc. Bisericile se închid din lipsă de membrii! În România, duminica dimineața mii de biserici ortodoxe au la slujbă enoriași ce pot fi numărați pe degete!

De ce să mergem la biserică? Pentru a asculta Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a ne ruga împreună cu frații, pentru a participa la Masa Domnului, pentru a fi împreună cu sfinții (ei nu sunt omniprezenți ca Hristos). Și, pentru a crește copiii în respect față de Creatorul lor. Statisticile spun că atunci când ambii părinți merg la adunare regulat, 72% din copii merg împreună cu ei, dacă numai tata e creștin practicant, 55% din copii merg la biserică, dacă doar mama merge regulat la adunare, numai 15% din copii îi urmează exemplul!

Suntem responsabili de viitorul bisericii. Cum participăm noi așa vor participa și copiii noștrii! Cât timp alocăm bisericii, atât timp alocăm părtășie cu sfinții. De fapt cu noi înșine!

Anul trecut am fost de 251 ori la întâlniri (n-o spun ca o mândrie, ci ca o motivare). De 230 ori am predicat! Azi e ultima duminică din 2014.  La 10 merg pentru a 275-a oară la părtășie. (Nu cred că am fost de 10 ori anul ăsta fără să predic!). Și totuși, mă simt așa de neputiincios. Aș fi putut mai mult. Cu cât mergi mai des la biserică, cu atât vezi mai bine ceea ce îi lipsește!

Nu lipsi de la biserică! Fiecare popas e o intrare în Casa lui Dumnezeu. Intrând în Casa Lui, va intra Hristos în casa ta! Garantat 100%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu