youtube

marți, 26 iunie 2012

Vasile Oprea e victimă Facebook - Nickbags

Nu de mult am scris 6 editoriale, prin care puneam în gardă că Facebook-ul, alte rețele de socializare sau blogurile pot face victime din oameni serioși. Pot aduce suferință sau decredibilitate.

Vasile Oprea, cunoscutul cântăreț creștin de la Toflea, a căzut victima farsorilor pe Facebook. Într-o discuție amicală, acesta mi-a mărturisit indignat, că cineva se folosește de identitatea sa, postând anumite știri sau evenimente despre care el nici nu are habar. ”Farsorul” a îndrăznit să scrie că interpretul are chiar probleme conjugale, știre care pune sub semnul îndoielii viața creștină practicată de Oprea. Tofleanul este supărat că ”unii frați iau de bune știrile postate de farsor pe internet”, deoarece puțini sunt românii care știu că el nu are blog sau conturi pe rețelele de socializare.
Momentan nu știe cine îi joacă feste, dar va fi depistat.

Vasile Oprea, deşi e un "brand" - căci cântă foarte bine, este un tip modest. Merge oriunde este chemat. Evident, dacă nu are agenda ocupată. Pentru el, lauda la adresa Domnului e însăşi viaţa sa. Când se porneşte, e greu de oprit. Muzica sa a dinamizat bisericile. Melodiile sale sunt fredonate de zeci de mii de creştini. Iar downlaud-ările de pe net, au trecut de sute de mii.

Totuşi, liderul grupului ”Rugul Aprins” este pus uneori în situații neplăcute și datorită faptului că unele biserici evanghelice încurcă numele său cu ”frații de la Toflea”, la multe evenimente creștine fiind anunțat ca participant, fără să fie contactat. < Frații din Toflea sunt câteva mii. Pe unde se duc, toți cântă. "Rugul Aprins" este totodată și numele bisericii din Toflea, dar "grupul Rugul Aprins" este cel inițiat și condus de mine >, mărturisește cântărețul. În concluzie, "Rugul Aprins" e de fapt Vasile Oprea (și băieții cu care face echipă). Ceilalți, deși frați tofleni, nu sunt de fapt grupul "Rugul Aprins". Bisericile trebuie să ştie acest amănunt.

Paradoxal fraţilor, chiar dacă nu-i suntem fani, chiar de nu ne facem conturi, chiar dacă nu navigăm niciodată în apele sale, diavolul Facebook-ul ne poate face mari cicatrice.

PS: Subsemnatul, a fost întrebat de niște eleve de ce-i apare numele pe Facebook, dacă tot predică împotriva site-ului. Curios, am căutat să văd dacă e adevărat. Inima mi-a venit la loc când am văzut că de fapt eu, eram un... taximetrist din București!

de Nicolae.Geantă

19 comentarii:

  1. Extraordinar!!! Sa nu aiba cont nici Vasile Oprea si nici Florin Ianovici???? Sincer, mi-e greu sa cred! Sau poate nu pot accepta faptul ca am luat o asa ”frumoasa” tzeapa de la un farsor, eu avand la prieteni contul de facebook ”Vasile Oprea” de mult timp, iar de curand, urmaresc cu interes si postarile pe pagina lui Florin Ianovici...sa fie oare adevarat??? Cineva sa fi creat un cont fals pentru Florin Ianovici, un cont unde gasesti poze cu el si familia lui? Va spun sincer ca am intrat in ceata si nu mai stiu ce sa cred....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă citiţi acest blog, aţi înţeles deja că eu sunt anti-Facebook. Asta înseamnă că nu am dat niciodată click pe pagina de facebook a fratelui Ianovici. Dacă are el una a sa şi-a familiei, şi mai este cineva care i-a făcut alta, nu ştiu. Ceea ce ştiu e că mi-a spus (şi nu am auzit numai eu), că are pagină facebook făcută de altcineva. Cât despre Vasile Oprea chiar recent am discutat acest fapt şi am scris această ştire cu acordul său. Probabil va ajunge şi pe alte site-uri.
      Vă doresc mult har şi pace!

      Ștergere
  2. Fraților, ușor putem ajunge să avem „calitatea” de victime, nu tocmai „colaterale”, ale „globalizării”! Trebuie să avem mare grijă! Oricum, nu cred că în Rai, va fi mare aglomerație!

    Pace Sfântă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveţi dreptate!
      Totuşi, uneori, oricât am fi noi de atenţi, săgeţile aruncate "aiurea" de sirieni, ne lovesc la încheieturi!
      Să fiţi binecuvântat!

      Ștergere
  3. Nu pun la indoiala cuvantul dumneavoastra frate Geanta, va cunosc destul incat sa-mi dau seama ca ceea ce spuneti si faceti e pentru Imparatul nostru, dar sincer, am ramas socat si nu-mi venea sa cred. Acum, ma gandesc tot mai serios sa renunt la fecebook (am urmarit si acele editoriale despre care vorbiti mai sus)cand mi se confirma inca o data cat de pervers e diavolul si ce usor putem cadea in extreme.
    Domnul sa va binecuvanteze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate Adrian,
      Am sters acea referire la Florin Ianovici, pentru ca s-ar putea sa ii faca mai mult rau decat bine.
      Decizia e numai a dvs de va sterge Facebook-ul. Cand am timp o sa mai scriu si partea a VII-a. Facebook e foaaaaaarte periculos.
      Va multumesc pentru consideratie.
      Mana Regelui Regilor sa fie peste dvs oriunde mergeti!

      Ștergere
  4. Frate Nicolae,de ceva vreme am gasit câteva articole despre pericolul Facebook.Cred că şi în revista DRAGOSTE PENTRU ADEVĂR a bisericii Betel- Arad s-a scris despre asta. Am renunţat la el şi nu regret. Îmi pare rău pt. fraţii Ianovici şi Oprea. Ar fi bine să ne rugăm pentru ei .Şi pentru dvs., să fiţi păzit de Domnul de atacurile celui rău. Fiţi binecuvântat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă intrați în posesia celui articol de la Batel Arad, fie în format electronic, fie scanat din revistă, vă rog să mi-l trimiteți și mie la nickbags@gmail.com
      Să fiți purtat pe aripile lui Dumnezeu!

      Ștergere
  5. Vreau sa comentaez si eu putin in apararea fr. Vasile Oprea pe care l-am sunat personal dupa ce mi-am dat seama ca cineva a deschis pagina pe Facebook sub numele lui...facebook-ul este mai periculos cind nu te pricepi la el!In urma cu citeva luni am comandat niste cd-uri de pe aceasta pagina,va dati seama ca persoana aceasta a inceput sa faca bani sub numele lui...si cind mi-am dat seama ca este un impostor l-am sunat pe Vasile si i-am spus ca are pagina pe Fb la care dinsul a raspuns f. mirat ca nu stie ce vorbesc...stim f. bine cine e persoana dar este de o indrazneala incredibila si fara bun simt...a vorbit cineva cu el si a zis ca se face baiat cuminte si o sa sterga pagina dar n-a facut-o inca! Asa ceva aici in USA este ilegal nu stiu de ce in Romania autoritatile nu fac nimic despre lucrul asta!!!I feel very bad for Fr. Vasile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sora Anna,
      Tupeul despre care vorbiți dvs că ar avea acel flăcău, e nimic din ceea ce se petrece pe Facebook. Că te pricepi sau nu, creștinii ar trebui să nu uitlizeze deloc Facebook! E dracu' online!
      Până rezolvă autoritățile din RO czurile de fraudă, trebuie să tragem semnale de alarmă, noi pocăiții. Tocmai de aceea am postat acest anunț!

      Ștergere
  6. cristina ionita8 august 2012 la 14:22

    off:( eu chiar credeam ca fratele vasile oprea are facebook, pt ca nu demult i-am trimis si o cerere de prietenie pe fb, si spre bucuria mea mi-a acceptat-o. Acum cateva zile i-am trimis un msj in care il rugam sa-mi raspunda pt ca vreau neaparat sa vb cu el, cu motivul ca ma voi casatori in curand si mi-as dori din toata inima sa vina sa ne incante cu minunata-i voce inzestrata de Dumnezeu. Cum dau eu de El???? Poate sa ma ajute cineva cu un nr de tel, o adresa de mess, cv prin care as putea lua legatura cu fr Vasile?? Va multumesc din suflet

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sora Cristina,
      Am sa ii spun fratelui Vasile de intentia dvs. Nu va pot da momentan nr lui de telefon pentru ca nu am acceptul sau.
      Cand are loc nunta? Apoi in caz ca vrea sa vorbeasca cu dvs, unde pot sa va contactez? Trimite-ti un ID de mail. pe mailul meu nickbags@gmail.com. o
      Mult har vă doresc!

      Ștergere
  7. frate Nicolae v-am trimis, astept un raspuns va multumesc din suflet:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Fratele Florin Ianovici are facebook

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu. Chiar eu postez unele articole ale sale apărute pe Facebook. Acum un an insa nu scria pe Facebook...
      Fratele Ianovici e un om matur. Pentru el Facebook-ul nu e decat o seringa de injectat insulina pentru sfintenie... Stie sa-l folosească.

      Ștergere
  9. subscriu si eu la acest subiect...nu-l cunosc personal pe fr.Oprea Vasile,insa am auzit lucruri frumoase despre el(ma refer la Oprea Vasile,cantaretul Domnului,dela Rugul Aprins).De fapt,daca privesti mai atent si video clipurile sale,se poate vedea lesne ca este o persoana serioasa care nu urmareste nici"fustele,nici baticurile sau palariile surorilor,nici ...nici...",ci este stapanit doar de prezenta Domnului si de dorinta de a-L lauda pe CEL ce va judeca orice limba clevetitoare,perversa si defaimatoare.Domnul sa ne pazeasca de asemenea pacate grave,iar daca cineva se intampla sa greseasca,noi,ca frati iubitori,in loc sa criticam,am face bine sa ne aruncam cu fetele la pamant si sa ne rugam pentru sufletul "cazut",staruind,cu lacrimi inaintea CELUI ce tina in Mana Sa toate lucrurile,sa ne pastreze in picioare,credinciosi Cuvantului Sau si animati de dragostea Celui ce este IZVORUL IUBIRII:ISUS CRISTOS,care a manifestat cea mai mare proba de iubire pentru pacatosi,jertindu-si viata SA,pentru ca noi,cei ce-I purtam Numele in vasele acestea de lut,sa fim stramutati din intuneric la lumina...Mi-a placut mult afirmatia facuta de fr.Morut,care spune ca"putem ajunge foarte usor victime si ca in RAI,nu va fi foarte mare aglomeratie"...Asa este! Putem ajunge "Victime" si "tinte"ale celui rau,foarte usor,iar cel ce strecoara "zazanii si intrigi"intre frati,este un vechi "diplomat"in arta minciunii,urii,dezbinarilor,vorbirii de rau,etc...etc.si consider ca ar trebui sa fim mai atenti atunci cand ne rezervam dreptul(dar,oare,cu ce drept???),sa criticam un frate,mai cu seama ca nu avem certitudini la adresa sa,ci doar....vorbe din auzite.Dumnezeu va scoate toate lucrurile la iveala..dar pana atunci,ce frumos ar fi din partea noastra,sa practicam tehnica de construire,zidire,nicidecum de aruncare si descarcare de"tomberoane pline cu mizerii " care pot chiar sa darame un suflet aprins de dragoste pentru Dumnezeu.Sa nu se inteleaga gresit:eu detest necuratia,neseriozitatea,pacatul,in general,insa nici nu pot fi de acord cu ponegrirea unui suflet care pur si simplu vrea sa-L laude pe Dumnezeu,poate cu o inima mult mai sincera si smerita decat a multora dintre cei ce se cred:cineva"...Sa lasam pe Domnul sa ne acorde calificativul,iar pana atunci,sa-L rugam sa ne izbaveasca de cel rau si sa ne dea puterea de a-L marturisi nu numai cu gura dar mai ales cu viata,caci vorba fara fapta=zero. Este cunoscut faptul ca ceea ce are o persoana in interior,expune in exterior...Referitor la facebook: sunt pro si contra.Sunt contra numai daca nu stim sa ne controlam privire,curizitatile,pasiunea necontrolata de stiri senzationale,etc...ceea ce ar gadila firea...sunt "pro",daca stim sa exploatam acest aparat care,de ce sa nu recunoastem,este in anumite situatii foarte util...Problema este ca unii nu stiu sa-l foloseasca in mod pozitiv si de aceea se invecineaza si-si murdaresc sufletul....Alegerea ne apartine! "Cercetati tot si pastrati ce este bun"...Fratii mei,este vremea de pe urma,cand atacurile celui rau s-au multiplicat si stim bine asupra cui vrea el sa arunce sageti nimicitoare...De ce sa-i facem"jocul"? Haideti sa ne cercetam mai bine,PE NOI INSINE,IN LUMINA CUVANTULUI SI SA LASAM DREPTUL DE A JUDECA SI A CONDAMNA "DREPTULUI JUDECATOR:DUMNEZEU"!Este timpul sa ne trezim,in sfarsit,din somn.....CEL ce vine,va veni si nu va zabovi...Suntem noi,oare,gata sa-L intampinam? Sa ne dam fiecare raspunsul,in virtutea constiintei,a cugetului curat si bineinteles,a Cuvantului lui Dumnezeu.EL sa ne umple de HARUL SAU si sa facem totul pentru Evanghelie,nu pentru "ingroparea ei".Cu dragoste in Numele Celui ce ne uneste,o sora care iubeste CERUL!

    RăspundețiȘtergere
  10. vreau si eu nr de telefon a lui vasile oprea am nunta peste o luna si as vrea sa vina sa ne incinte cu vocea minunata data de dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa nu te superi. Nu ti-l pot da pana nu il intreb. Daca am acceptul lui, ti-l trimit pe un mail si vorbesti.
      Dumnezeu sa te binecuvanteze!

      Ștergere
  11. cine imi da si mie nr lui fratele vasile oprea va rog mult trimitetimil pe mes la adresa larisa marghiolescu

    RăspundețiȘtergere