youtube

joi, 10 iunie 2021

Trăim pentru a ne înâlța - de Nicolae.Geantă

The Ascension - de John Singleton Copley
Înălțarea lui Hristos nu e apus de Soare. Ci răsărit... Răsăritul e totdeauna plin de speranță. Speranța asta însă nu e neapărat extaz. Ci o speranță ce presupune și oarecare teamă pentru a trăi acest exil pământesc. Înălțarea lui Hristos ne învață că trebuie să trecem prin exil înainte de a te întoarce acasă!

Barclay zice că dacă arătările Hristosului înviat ar fi fost tot mai rare, apoi ar fi încetat, credința creștină ar fi fost grav afectată. Dar Înălțarea L-a transformat într-un Hristos ceresc. Ba mai mult, avem în Cer "carne din carnea noastră", vorba gânditorului scoțian "Rabbi" Duncan.

Nu plac nimănui despărțirile. Produc dureri. Lacrimi. Regrete. Dar când Hristos s-a despărțit de ucenici lăsându-i cu ochii pironiți spre Cer, aceștia s-au întors acasă plini de bucurie. Înălțarea Domnului e despărțirea care nu aduce tristețe. Bucuria înălțării e și bucuria coborârii Duhului Sfânt. Nu mai trebuie să te confrunți cu Satana de unul singur.

Catehismul de la Heidelberg spune că Înălțarea Domnului Isus este începerea slujbei de Mare Preot în Cer. De Avocat al poporului. Astfel, înălțarea Sa e spre înălțarea noastră. Trăim pentru a ne înălța!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Înălțarea lui Hristos ne învață că trebuie să trecem prin exil înainte de a te întoarce acasă!
    Suntem ceva ce nu a existat, pentru care Creatorul a pus la punct un sistem extraordinar de complex începând cu corpul uman, vietăți, vegetație, solul, planeta, planetele, hiperconstelațiile și cine știe ce altceva. Omul e de miliarde de ori mai mult decât "buricul pământului".
    Va veni vremea ca omul să ocupe adevărata funcție pentru care a fost creat, o zi în care să trecem pe lângă soare ca pe lângă un chiștoc fumegător și să vedem cerurile cum vor arede și va rămâne doar un nor de cenușă...de aceea scrie așa în Biblie, pentru că noi așa o să le vedem.
    Nu vreau să spun despre cât de intens și cu cât patos o să povestim cum am trăit și ce s-a întâmplat în timpul stagiaturii pe pământ pentru că nu va fi nimic de spus, acolo avem alte elemente de derulat și nu încap asemenea nimicuri, acolo vom lăuda pe Dumnezeu și vom da slavă Lui.

    RăspundețiȘtergere