youtube

vineri, 29 ianuarie 2021

Modul în care un bărbat traduce iubirea pentru o femeie - de Nicolae Geantă

Soțiile au nevoie de protecția soților lor. Ele de aceea s-au căsătorit: să se simtă în siguranță. Apărate. Ca într-o cetate sigură pe zidurile ei solide.

Protejați-vă soțiile! În primul rând de săgețile diavolului! Dacă o săgeată o rănește pe ea, te va răni și pe tine!

Protejați-le când au avut un eșec, o cădere, o nereușită. Întindeți-le mâna. Ridicați-le. Iar dacă nu puteți așezați-vă lângă ele! Empatizați!

Protejați-le de agresori. Coborâți primul dintr-o mașină, autobuz, intrați primul într-un restaurant, într-un loc primejdios. Nu le lăsați să vedeți dacă se descurcă atunci când pe stradă e gheață!

Sprijiniți-le când se simt sunt slabe, gata să dea înapoi!

Protejați-le când sunt triste! Fericirea voastră este trebuie să fie permanent bucuria lor!

Protejați-le când sunt bolnave! Boala e mai ușoară în doi. Deși o duce numai unul… În 1966 Rectorul Universității Harvard a renunțat la carieră ca să-și îngrijească soția bolnavă. „E mai importantă decât jobul…”

Protejați-le mai ales când tâmplele le sunt inundate de păr alb! Adevăratele poveștile de dragoste nu îmbătrânesc niciodată!

Protejați-le întotdeauna! Nu plecați niciodată furioși apoi reveniți tiptil ca pisicile! În viață nu e erou cine-a plecat și s-a întors, ci acela care a rămas!

De ce ne cere Domnul Dumnezeu să ne protejăm soțiile? Pentru că sunt aripa noastră lipsă. Neavând grijă de ele nu vom putea zbura niciodată!

Protejați-vă soțiile! Este mod în care un bărbat traduce iubirea pentru o femeie!

Chiar așa, o doamnă distinsă, fostă profesoară a mea, spunea că nu trebuie doar să admirați zborul. Trebuie să zburați!

Nicolae.Geantă 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu