youtube

duminică, 29 noiembrie 2020

Căile de atac ale satanei – de Nicolae.Geantă

Text: „Împotriviţi-vă Diavolului, iar el va fugi.“ (Iacov 4:7)


Invențio

Odată Diavolul a bătut la ușa unei fetițe. „Deschide”. „Cine este?”. „Satana”, a răspuns bătrânul coțcar. „Atunci îl trimit pe Isus să îți deschidă”. Și diavolul a fugit!

Dispozitio

1.     1.  La început diavolul vine (continuu) cu minciunile sale. Poleite. Orice promisiune a sa este minciună. Orice minciună a sa, oricât de frumos împachetată ar fi NU este Adevăr!

2.   

  2. Apoi Satan vine cu momeala păcatului. Păcatul e dulce, dar diabetic pentru suflet. E-o savarină letală. Ucide lent, dar sigur. E eutanasie drăcească.

3.      3. În al treilea rând, Satan vine cu trândăvia, cu lenea, cu lockdown-ul. Să mă vâr puțin în culcuș. Afară este pericol. „Este un leu pe uliță”, vorba lui Solomon. Apoi dracu’ ne scoate bocanci, nu urcă în balansoar și ne cântă cântece de leagăn. Leagănul te adoarme.

4.     4.  Dacă nu reușește cu cele trei planuri de mai sus Cel Rău vine cu săgeți. Otrăvite. Cu pofte de otravă. Cu ispite blonde sau cu mușchi. Sau cu portofele burdușite. Cu invidie. Areo o tolbă full. Și un arc a cărei coardă nu se rupe!

5.     5.  Diavolul vine și cu șoaptele îndoielii. Cu filosofiile deșarte. Cu fake-uri. Gâdilă urechile dart e fac să întorci nasul. Put atât de tare că îți vine să vomiți. Da șoaptele diavolului au miros de spurcăciune. Uneori, ca să ne sperie răcnește ca un leu. Dar el nu e leu. Imită răgnetul. E farsor.

6.      6. În final scoate sabia. Arbaleta. Pistolul. Aruncă mănușa și ne invită la duel. Ce vei face? Vei fugi? Oare nu știi că tu ai câștigate toate luptele dinainte? De la Golgota? Împotrivește-te! Și el va fugi! Satan se teme de cei care-i țin piept! Nu uita, ai pe lângă tine or armată! Și în fruntea ei un Rege. Pe adevăratul Leu!

Pentru toate uneltirice diabolice Dumnezeu tatăl ne-a oferit informații de apărare. Și armură de protecție. Perry Stone zice că în lupta cu diavolul trebuie să ne amintim mereu Efeseni 6. (11:18).

1.      1. Aveți coapsele încinse cu adevărul! Nu veți putea fi mințiți! Nu veți fi înșelați nici de diavol, darămite de oameni! „Isus nu l-a învins pe diavol pur și simplu prin argumente, ci citând Scriptura”, zicea Billy Graham. Faceți și voi la fel!

2.      2. Îmbrăcați-vă cu platoșa dreptății. Astfel păcatul, care e o nedreptate, nu vă va atinge. Nu pot zice însă că nu va încerca deloc să lovească!

3.      3. Puneți în picioare sandalele de brand „râvna Evangheliei”. Nimeni nu doarme în ele! (În bocancii noștrii adormim prea ușor). Cu aceste sandale alergi fără să obosești!

4.     4. Luați scutul credinței. Nicio săgeată otrăvită a lui Skaraoțki cel Înfumurat nu poate trece de acest scut! Pavel zice că scutul credinței stinge toate săgețile arzătoare zvârlite de drac! Credința e cel mai bun pompier împotriva ispitelor. Ea folosește apă cât tot Pacificul!

5.      5. Luați și coiful mântuirii. Atunci niciun gând negru nu vă va atinge la cap! Da, păcatul pleacă din cap! Din creier. Dar mântuirea pleacă din inimă!

6.     6. Luați sabia Duhului Sfânt. Știți cu arată? Ca un fascicol de lumină. Un laser. Da Cuvântul lui Dumnezeu e un laser: taie întunericul.  Cuvântul lui Dumnezeu ăl aduce lângă noi pe Isus. El e soarele neprihănirii. Și când e Soare întunericul dispare. Înțelegeți acum de ce fuge de Satana de pe câmpul de luptă? Nu poate lupta împotriva luminii!

7.      7. Rugați-vă! Neîncetat! Cereți ajutorul Domnului Dumnezeu. Diavolul nu poate face asta niciodată! E arma lui lipsă. Nu încercați să-l imitați chiar aici! Nu ieșiți la niciun război fără această armă!

Concluzio

Luptați! Nu împotriva oamenilor. Ci a uneltirilor celui rău și a căpetiniilor sale.
Umblați cu armura lui Dumnezeu! Nu vă temeți că e grea! Fără ea nu puteți rămâne în picioare!
Împotriviți-vă diavolului! Țineți-i piept. Veți vedea că va fufi de la voi! Pentru că voi sunteți în Mâna Domnului Cel Sfânt. Din mâna lui Hristos nimeni nu poate fi smuls! Pe tot ce își pune El degetul îi aparține! Voi slujiți Domnului! Sunteți ai Lui!

Nicolae.Geantă
29 noiembrie 2020, 
Biserica Izbânda Drăgăneasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu