youtube

luni, 26 octombrie 2020

Mâncarea săracului nu ține cont de doctrină - de Nicolae.Geantă


Prietenul meu Dani Pelean a mers recent la o firmă americană să ofere ajutoare oamenilor săraci. Cutii cu alimente din partea domnului Donald Trump. Totul bine și frumos până când patronul a aflat că alimentele gratuite vin de la președintele american. Drept urmare l-a scos pe Dani cu tot cu cutii în stradă. Deoarece patronul îl urăște pe Trump. Pastorul Toni Berbece spunea că zilele trecute a pățit cam ceva asemănător. A construit în Oltenia o casă unor oameni săraci. Unei familii ce stătea într-un bordei jumate cărămidă, jumate celofan. După ce le-a ridicat o casă normală, sătenii NU au mai permis săracilor din imobilul respectiv să ia apă din fântână! „Să vă aducă pocăiții apă!”, a fost glasul unanim al vecinilor ce se numesc și ei creștini. Creștini nepracticanți evident. Adică fake-uri. Atât oltenii cât și americanii săraci aveau nevoie de ajutor. Numai că unii, „mai creștini decât Hristos”, le-au tăiat robinetul binecuvântării!

Mi-aduc aminte că mai demult cineva din străinătate a vrut să facă o binefacere uriașă bisericii noastre. Dar, niște „frătiuci” i-au oprit. Ne-au văzut nedemni pentru un astfel de ajutor. Era prea mare pentru niște tineri săraci. Și, a trebuit să ne chinuim încă 10 ani...

În Evangheliile sfinte Domnul Hristos nu a menționat nicio învățătură prin care ar putea fi oprită facerea de bine. El nu a condiționat meritocrația celui ce primește. Dar nici a celui ce oferă. Când unui flămând îi oferi o pâine ochii lui va sclipi. Dar mintea nu va avea nicio prejudecată. El nu este interesat dacă ajutorul vine de la un „sectar”, de la „opoziție” sau de la cineva care nu gândește, nu simte ca el. Și nici atât dacă are altă culoare la piele. Pentru el pâinea hrănește oricum. Nu are miros de doctrină. Nici religioasă, nici etnică, nici politică. Are miros de cozonac.

Uneori, fără să vrem oprim robinetul pe care Dumnezeu îl folosește. El, care ne cunoaște toate problemele, are și soluțiile necesare. Și folosește diferiți slujitori să le rezolve. Uneori sunt oameni, alteori sunt îngeri. Iar alteori corbi! Ce-ar fi fost ca Ilie să refuze mâncarea adusă de corbi. Pentru că doctrinar, corbii erau satane pentru evrei!

Nu vă puneți baraj pentru binele făcut de ceilalți. Nu contează că sunt penticostali, creștini după Evanghelie ori catolici. Nu contează că sunt pesediști, trumpiști, peneliști ori chiar unguri sau ruși. Sau că nu îmbrățiseaza filosofiile dvs. Cine face binele nu face rău! Binele nu are culoare! Asta ne-a demonstrat Hristos! Cine face binele celui de lângă el îndeplinește cea mai mare poruncă din Lege! 

„Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poți să o faci”, spune Înțeleptul Solomon. (Proverbe 3, 27). Adică NU opri niciodată binefacerile pregătite de Dumnezeu pentru ceilalți. Nu contează de unde vin. Vin întotdeauna de la Cel ce le cunoaște nevoile. V-ați gândit că cine oprește „pâinea” săracului refuză de fapt să se împlinească voia Lui Dumnezeu?

Nicolae.Geantă

------------------------------------------------------------------------
+ + +notă
Cine dorește să posteze articolul pe facebook să încerce de pe  adresa de mai jos https://www.facebook.com/geanta.mihaela/posts/3798774820141793 deoarece blogul meu este interzis de Facebook din 27 martie 2020, fără niciun motiv! De fapt este unul legat de... pandemie! Nu m-am supus manipulării lor!

Un comentariu:

  1. Nicu, prietene drag, fii binecuvântat ! Bucura-te pentru ca ai parte de suferintele sfintilor ! Daca Dumnezeu este cu (999)Noi unA, cine poate fi împotriva noastra ? :) )))

    RăspundețiȘtergere