youtube

joi, 27 februarie 2020

Andrei Caramitru Jr, virușii și biserica – de Nicolae.Geantă

Domnul economist-politicianși consilier Andrei Caramitru Jr are o problemă existențială de viață. Cu Biserica. O urăște! Prin urmare, băietul de revoluționar, școlit prin Elveția când România se lupta cu sărăcia, s-a vârât deunăzi și-n politică. În USR. Partid care atacă, la baionetă, Biserica ori de câte ori are ocazia! (Dar pe LGBT-iști îi ridică în slăvi!)

Prin urmare, zilele trecute, când România a început lupta cu virușii, domnul Caramitru Jr a scris pe blogul său (e drept acid și ironic), o elucrubație de zile apocaliptice: să se închidă și bisericile domnne, nu doar școlile! Căci bisericile ar putea fii focare de viruși! Pe lângă faptul că „țin oamenii în Evul Mediu”, zice școlitul prin țara cantoanelor. De ce n-a cerut domnu Caramitru Jr și închiderea restaurantelor? Ori a scărilor de metrou, a stadioanelor, a mall-urilor, a inspectoratelor județene de poliție, ori a barurilor sau discotecilor? Acolo unde oamenii se calcă pe picioare... În picioare.

Dacă se închid bisericile unde se mai roagă enoriașii pentru vindecare? Căci de la spitale, când nu mai au soluții, medicii îi trimit la... Dumnezeu! Dacă se închid bisericile unde se mai reeducă recidiviștii, prostituatele? Căci în facultăți nu sunt acceptați fiindcă au cazier. Și-apoi nu toată lumea e și iubitoare de carte. Dacă se închid bisericile cine ne mai oficiază căsătoriile? Sau se poate trăi și fără ele? Se poate, dar e adulter! Adică pe românește curvie. Dacă se închid bisericile, cine ne mai îngroapă morții? Că doar nu suntem un popor ce se vor toți icinerați?


Nu știu dacă junele Caramitru chiar crede ce a scris. Oricum nu are deloc argumente c-ar deține adevărul. Nu-l rog neapărat să citească Biblia să vadă cum se (auto)înșeală. Căci nu m-ar crede. Dar e suficient să audă pe domnul doctor Leon Dănăilă care spune că „cine crede în Dumnezeu are o imunitate mai bună, el rezistă la boală pentru că ea e formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică”. De aceea, când un preot sau un pastor îi citește, sau se roagă pentru un bolnav, sistemul imunitar al acestuia din urmă devine mai puternic! Înțelegeți de ce creștinii au fost totdeauna mai optimiști, dle Caramitru? Că au avut pe Dumnezeu în ei!

Pe de altă parte aș putea fii de acord cu domnul Caramitru Jr să se închidă bisericile. Dar cu o condiție: ca el să facă ce face Dumnezeu! Zilnic. Să vindece domnul Caramitru Jr toate bolile din spitale, să educe toți tinerii din școli, să poarte de grijă tuturor orfanilor, să hrănească toți săracii, să învețe toți oamenii aceleași maniere, să oprească femeile de la avort, să elibereze drogații și bețivii de vicii. Și, în urmă să ierte toate păcatele lumii și să asigure oaamenii că prin credință vor ajunge în Cer!

Domnule Caramitru Jr, mai am ceva de spus pentru dvs: Ați auzit de-a lungul anilor că o mulțime de pacienți au luat viruși din spitale? Uneori mortali. Cu toate acestea, nimeni, niciodată în România nu a avut îndrăzneala să ceară să se închidă spitalele! Spitalele nu au destinația să ucidă. Ele vindecă viruși din trupuri. Iar Biserica vindecă viruși din suflete!

Am spus mai sus că A. Caramitru Jr urăște Biserica. Și cine urăște Biserica Îl urăște pe Dumnezeu! Atunci de ce vă mai rugați ca Domnul să vă ajute să scăpați de Evul Mediu, domnule politician? Dacă vă purtați așa, credeți că v-ascultă?

Chiar dacă dvs credeți că ați făcut o bravură, noi, Biserica, ne rugăm ca Dumnezeu să nu vă țină în seamă gafa făcută! A fost din neștiință poate! Dar, n-o mai repetați!

PS: Uitasem, e și un lucru bun în toată treaba asta. Andrei Caramitru crede că Biserica are viruși care pot infleunța lumea! Chiar așa, mai are?

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu