youtube

joi, 25 aprilie 2019

Unul dintre voi Mă va... vinde! – de Nicolae.Geantă


Să îți facă rău poate oricine. Dar cel mai mare rău ți-l face acela care ți-a fost prieten. Cu dușmanii te porți precaut, dar de la prieteni nu te aștepți decât la bine!

Să te părăsească poate oricine. Dar să te vândă nu poate decât cineva căruia i-ai aparținut! Adică cel căruia i-a fost mereu aproape. Lângă inimă... Ooo, Doamne de câte ori nu te-am vândut!

Să te trădeze poate oricine. Dar să o facă cu un sărut nu poate fi decât o... iudă. Și iudele sunt toți acei din oastea lui Hristos care Îl vând pentru nimicuri. Ei terfelesc definitiv sărutul. Dar și încrederea acordată.

„Unul dintre voi„ înseamnă și „unul dintre noi”. Vânzător nu s-a făcut numai Iuda din Iscariot. Ci și cel care face lucruri pe care Isus nu le-ar face, merge în locuri pe care Hristos nu le-ar frecventa! Cel care are purtare de sfânt și prefăcătorie de diavol. Cel care surâde blând cu păcatul trădării în inimă.
În Orient a mânca pâinea cu cineva era un semn al prieteniei și al loialității. Prima bucățică de azimă era oferită de către gazdă celui mai de seamă oaspete. Isus i-a oferit-o lui Iuda. Ca nimeni să nu-L bănuiască pe iscariotean ca trădător! „Unul dintre voi mă va vinde!”, a spus Domnul trist. Dar nu i-a dezvăluit numele vânzătorului. Dragostea nu face rău chiar dacă e provocată!

Știți ce mă doare cel mai tare la Iuda? Că s-a făcut vânzător cu picioarele spălate... A ratat apelul dragostei. Și în timp ce ucenicii mâncau Cina, Iuda își mânca osânda. Cine vinde pe altul de fapt se vinde pe sine!

Când se vorbește de vânzarea lui Isus, despre trădarea Sfântului care ne face numai bine, ar trebui să sărim arși ca ucenicii: „Doamne, nu cumva sunt eu?”

Ține-ți în candela inimii voastre untdelemnul iubirii! Uleiul trădării îl poate arăta oricine...

PS: Vă doresc Sărbători pline de lumină! De Lumina Învierii Domnului Isus! Cine o are nu-L mai poate vinde...

Nicolae.Geantă
Joia Mare, Aprilie, 2019


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu