youtube

duminică, 14 aprilie 2019

Cu cât mai aproape de Isus, cu atât mai dornici de El - de Nicolae.Geantă

Ieri am vorbit cu Eva la telefon. Nu ne mai auzisem de multă vreme. În timp ce îmi povestea una-alta băiețelul ei, de vreo șapte luni, țipa, plângea, era continuu agitat. “S-a obișnuit cu mine frate Nicu. Să stau cu el, lângă el. Cum îmi simte lipsa țipă de îți ieie auzul!”. I-am spus Evei că asta e o lecție bună pentru creștini. Cu cât stăm mai mult lângă Hristos cu atât mai mult îi simțim lipsa când ne depărtăm! Numai că, paradoxal pruncului Evei, oamenii s-au obișnuit să stea mai mult singuri decât în compania lui Dumnezeu! Dar și paradoxal e faptul că Dumnezeu este cel care vrea să aibă compania noastră! De aceea a venit Isus la noi.

Dragostea se măsoară în minutele de companie. Când ești îndrăgostit de o fată stai 3 ore în preajma ei, apoi în 3 minute după despărțire îi simți lipsa. Și te întorci înapoi pentru alte 3 ore. Numai că, după căsătorie, stăm 3 minute cu soția și apoi 3 ore nu îi simțim lipsa. Și asta nu pentru că ne-am obișnuit cu ea. Ci, pentru că dragostea a scăzut în intensitate! Așa facem și cu Dumnezeu: îi dăm 3 minute din 3 ore! Nu știu de ce, dar tare ne place să fim singuri. Numai să nu pățim ca Eva. (Soția lui Adam, nu mama pruncului de mai sus). Când a fost singură în Eden a vizitat-o șarpele cel vechi și rău...


Când iubim pe cineva lipsa acestuia din preajma noastră se simte. Ne afectează. Fie el copil, partener, sau Dumnezeu. Dacă nu te afectează lipsa lui Dumnezeu în ceea ce faci înseamnă că nu-L iubești! Nu face parte din tine! Dar mai înseamnă și că ești departe de El!

Am citit în dimineața asta că Charles Templeton, fost evanghelist devenit agnostic, la bâtrânețe a declarat cu lacrimi în ochi lui Lee Strobel: “Poate te va șoca ceea ce urmează să spun: Isus, e cel mai important lucru pe care l-am cunoscut în viața mea!” Apoi, a lăcrimat, s-a întristat, a oftat: “Mi-e dor de El!”. A privit în gol un timp, apoi a zis: “Destul despre asta”... Mai târziu, a murit fără să se mai apropie de Dumnezeu!

Dacă stați cât mai aproape de Domnul Isus vă va fi cât mai tare dor de El când vă depărtați! Dacă nu, nu îi veți smți lipsa. Chiar așa, tu îi simți lipsa?

Nicolae.Geantă

Ipotești 

Un comentariu:

  1. Cum ai putea sa-I simti lipsa, daca ai murit si nu mai esti tu, cel ce te-ai nascut în pacat, ci din Cel Ce Este, **SURSA VIETII** nascut din nou, din apa si Duh, copil a lui Dumnezeu, cetatean al cerului împreuna cu Hristos si sfintii, cu Cel Întâi nascut din Dumnezeu Tatal, mostenitor etern al Împaratia Dragostei Lui ?...

    RăspundețiȘtergere