youtube

miercuri, 13 martie 2019

Impresii despre volumul „Cum vorbește Dumnezeu azi” - de Toni Berbece

Cuvânt înainte
Incendiatorul

Creatorii nu sunt religioși. Ca să crezi, îți trebuie o furie nestăpânită pentru ceea ce nu e lume. Așa începi să creezi. Punți. Relații. Biserici. Îți lungești mâinile spre săraci. Îți lărgesti inima pentru sfinți. Iubești pe cei ce nu merită. Te învârți în jurul Bibliei ca într-un sens giratoriu. Până te faci una cu ea. Asta face și Tony. Un maraton pentru lumea ce “va să vie! Un mesaj incendiar al Crucii.

Creștini sunt nu doar portavoci cerești ci și aprinzători de focuri. Incendiatori. Evanghelia este un chibrit al planetei. Duhul Sfânt nu-ți este dat să predici frumos sau să scrii eficient, ci ti-e dat să incendiezi inimile oamenilor. O singură scânteie a aruncat Hristos și azi suntem un sfert de planetă de ațâțători de focuri! (Recunosc, sunt și unii doar un jar pâlpâind...)

Biserica nu se poate aștepta la o viață incendiară dacă nu este aprinsă de Duhul Sfânt. Ea trebuie să fie un cazan clocotind nu o sobă rece pe care se pot așeza lejer muște!


Duhul Sfânt aprinde conștiințele, generează vedeniile, proorociile, minunile și eliberările de demoni! Asta scrie Tony in cartea de față. Un mic rețetar pentru pasiune creștină. Scrierile autorului nu sunt niște melodii fredonate de îngeri la ureche, ci sunt scoase cu forcepsul din inima sa tânără care-a trăit “atâtea” minuni!

Dovada că Tony e virusat de Cer sunt nu doar vorbele ci verbele sale. Faptele. Îl vedeți pe Tony și la amvoane și cu chitara în spate. Și pe scene dar și pe străzi. Și predicând adevărul dar și colindând ulițe interminabile cu plase de alimente pentru săraci. Împărțind Biblii în zone ticsite de lume și de păcat, luând atitudine asupra răului. (Condamnându-l în scris). Nu putem câștiga întunericul polemizând cu el! N-a existat niciodată trezire fără evanghelism agresiv.
Tony e un om cu foc. Iar lângă oamenii plini de foc ori te aprinzi ori fugi departe din cauza dogorelii!
Drum bun Tony! Înainte! Mai e multă miriște de aprins...

Nicolae Geantă


„Bucuria cu care Toni Berbece Îl evocă pe Dumnezeu ca temei ireductibil al existenței sale este de-a dreptul contagioasă. Prin harul și generozitatea cu care se dăruiește semenilor, tânărul Toni Berbece a devenit o voce deosebit de puternică în comunitatea celor ce propovăduiesc cuvântul Evangheliei. mesajul său este limpede și nu cunoaște compromisul, ceea ce dă forță năzuințelor unui om plăcut lui Dumnezeu. Prin lucrarea sa, Toni Berbece ne dovedește necontenit că Biserica Domnului poate fi liman pentru cei în deznădejde, pentru cei greu încercați, pentru cei aflați în căutarea adâncurilor firii, mărturie vie stând oamenii pe care el a reușit să-i aducă laolaltă. Dumnezeu să-i ajute pe cale, căci drumul ce i se arată în zare este rodnic și lung”.

Gabriel Leș
Ministrul Apărării, România

Într-o lume tot mai gălăgioasă, Dumnezeu Își face timp și ne vorbește într-o gamă diversă. Să ai curajul de a fi o portavoce divină într-o generație tot mai apatică, acesta este meritul lui Toni.
Ion Coman

Din cuprins
1. Dumnezeu vorbește prin cuget
2. Dumnezeu vorbește prin Biblie
3. Dumnezeu vorbește prin vise
4. Dumnezeu vorbește prin vedenii
5. Dumnezeu vorbește prin profeții
6. Dumnezeu vorbește prin demoni
7. Dumnezeu vorbește prin vindecări, semne și minuni

editura SCRIPTUM, 
Oradea, 2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu