youtube

luni, 24 decembrie 2018

Când Isus nu e în Crăciun - Nicolae.Geantă

Zilele acestea am văzut la Diverta o carte cu titlu interesant: “24 de povesti de Crăciun”. Un volum mare, frumos colorat, de 46 lei. Curios că voi afla niște ilustrații noi, m-am așezat pe un scaun să citesc. Moș Crăciun, Elfie, Scrooge, Fetița cu chibriturile, Laponia, Bradul de Crăciun, O fetiță rusoaică gen Crăiasa Zăpezii etc. Și nicăieri Isus! Da, povești de Crăciun fără Isus. Pe raftul de cărți sunt așezate o mulțime de cărți despre Crăciun. Peste zece. Colorate frumos. Pentru prunci. Dar... niciuna despre nașterea Mântuitorului lumii!

Când Isus nu e în Crăciun ne umplem de povești! De falsuri, de kitsch-uri! De brazi, de leduri, de beteală. De felicitări cu bufnițe, de ciorapi roșii lungi, de costume de moși mincinoși!

Când Isus nu e în Crăciun oamenii devin mai singuri, mai egoiști, mai răi, mai plini de ei! Mai neiubitori. Mai nefrăți! Mai alergători după nimicuri!

Când Isus nu e în Crăciun praznicul nu e o sărbătoare sfântă. E ghiftuială care umple stomacul și golește inima. Dar sufletul nu urcă la cer dacă e tras în jos de burtă!

Când Isus nu e în Crăciun rămânem fără mântuire!

Îi mulțumim că El este motivul sărbătorii. Isus este centrul lumii. Unde nu e Crăciun cristocentric de fapt nici nu e Crăciun! 

Să aveți Crăciun plin de lumină!


Nicolae.Geantă
Drăgăneasa, 
24 dec. 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu