youtube

sâmbătă, 14 iulie 2018

Are limită Harul? - de Nicolae.Geantă

120 de ani. Atât a așteptat Tatăl din Ceruri pe vremea lui Noe. Și niciun om de pe pământ nu a crezut avertismentul dat prin corabie. Iar când s-a rupt cerul... a fost prea târziu. Ușa salvării era încuiată!

40 de ani. Atât a acordat Dumnezeu Ierihonului. În timpul ăsta Iehova și-a școlit plimbându-și poporul prin pustia Sinaiului. Iar canaaniții, în loc să se smerească înaintea Celui Sfânt, au ieșit cu arme la atac! Uitaseră că evreii când au trecut prin Marea Roșie au făcut-o cu scopul să-i nimicească! Au murit toți ierihoniții! Cu harul la îndemână!

40 de zile. Atât a acordat Domnul Ninivei. Cetate a căror vești rele plictisiseră și îngerii și pe Dumnezeu. “Opriți-vă din rautate! Altfel veri fi distruși”, a strigat Iona. Și ninivenii, de la împărat la pruncul din leagăn, s-au îmbrăcat în sac și cenușă! Iar Creatorul i-a iertat pe toți!

3 ani jumătate. Atât a avut Iuda la dispoziție să se lase iubirea de arginți. Și el tot hoț a rămas! Astăzi nimeni de sub soare nu vrea să îi poarte numele. Nici să-l audă!

3 ore. Atât au avut la dispoziție cei doi tâlhari răstgniți lângă Mântuitorul pe Golgota! Numai unul s-a încadrat în timp. Celălalt a văzut cu cinci minute mai târziu că ușa Raiului e zăvorâtă!

3 secunde. Atât așteaptă Satan. Și s-ar pocăi cu toată șleapca sa de îngeri. Însă harul demonilor e demult închis...

Harul e cel mai bun lucru inventat de Dumnezeu. De 2000 de ani e accesibil pentru orice păcătos de pe planetă! E incomensurabil. E indubitabil. E incredibil. Dar e temporar! Dacă nu crezi intră puțin prin cimitire...

Are limită Harul? Are. Dar eu n-aș pune întrebarea asta întâi. Ar trebui să te întrebi: are limită omul? Când ai găsit răspunsul vei ști și când se va sfârși harul...

Nu te juca cu harul! Nu-l zădărnici! Cine face așa nu-i mai rămâne nicio “jertfă pentru păcate!”

Trăiește atent! Tot Harul într-o zi se va sfârși. Nu știu când, decât că ziua aceea e din ce în ce mai aproape!

Nicolae.Geantă
Ipotești, SV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu