youtube

vineri, 24 martie 2017

Dușmanul natural al românului - de Nicolae Geantă


Sâmbăta e ”Marș pentru viață”. În 280 de orașe ale României oamenii vor ieși în stradă. Nu să strige împotriva politicienilor. Nici a vreunei deviații promovate de presă. Și nici măcar să-și facă grill. Români vor să-și învingă dușmanul natural. Și aici îl contrazic pe Nicolae Titulecu: dușmanul natural al românilor nu este Rusia! Ci... avortul!

480 de avorturi dintr-o mie de sarcini. Asta e rata de chiuretaje ce ne ține cap de afiș în Europa. Până și pe ruși i-am depășit de când ursul Putin le oferă îndemnizații de zece mii de euro la naștere (ei aveau 551 ‰ în 2011). Cu 70 % e mai mare rata avortului ca a fecundității pe malurile Dâmboviței, dar politicienii și cei ce fac legi își beau cafelele și se șterg sub mustăți ca și cum demografia duduie printre Carpați. Femeile noastre mor 27 dintr-o mie când avortează. Nu sperie pe nimeni asta, ba mai mult se face tam-tam ca avortul e un drept al Evelor!


1.115.000 de avorturi am făcut noi românii numai în 1965 (80% dintre sarcini) ajungând la un palmares de 7,5 milioane de copii uciși în pântec în opt ani! (1958-1966). "Genocidul" l-a determinat pe Ceaușescu să dea un decret care a revigorat nația. Dar nici așa nu ne-am astâmpărat, am trecut la foarfefece și andrele, modelul imortalizându-l Cristi Puiu în "4 luni, 3 săptămâni și două zile!". Cu asta am excelat la Cannes, cu filme despre avort!

1,6 avorturi la un copil născut viu e coeficientul României, care a ajuns în 60  de ani să ucidă mai mulți  prunci decât numărul de locuitori. Azi fiecare dintre noi "purtăm câte un mort în spate", vorba celor de la  Mediafax. Avem în 6 decenii peste 22 de milioane de copii uciși în România! Mai mulți decât a ucis Hitler într-al doilea Război Mondial (18-20 milioane)! (Americanii au 53 de milioane de avorturi din 1974. Dar ei sunt de 15 ori numeric cât noi. Chinezii au 330 de milioane de când sunt comuniști...).

Efectul avortului e un tsunami prelungit. Întâi ne-a lăsat cu casele goale. Triste. Am ajuns să cumpărăm mai mult pedigree pentru câini decât pampers pentru baby. (1,3 copii per femeie e rata fertilității românului. Acum 100 de ani aveam 5,4, adică locul I în Europa). Copiii ne sunt singuri acasă, fără frați, fără surori. Neavând parteneri de joacă și-au făcut prieteni Balena Albastră. Și unii încearcă să zboare de la balcon fără aripi...

Apoi ne-am lăsat școlile pustii. Au muncit pe brânci bătrânii noștrii să le aibă în fiecare sat. Și după ce le-au ridicat semețe, noi am reușit performanța să le comasăm. Și să le punem lacăt. Doar păienjenii mai forfăie prin ele... Elevii fiind puțini, concurența a dispărut. Și pentru a ocupa locurile în licee și facultăți i-am acceptat la grămadă. Am lăsat standardele jos. Medii mici. Note slabe. Am ajuns cu cel mai mare procent de analfabetizați (persoane care au studii dar nu știu să citească și să socotească corect!) din școlile Europei. Când lași standardele jos nu poți avea pretenții la profesioniști. Iar medicii neșcoliți bine nu pot opera bine! Inginerii făcuți la plesneală vor repara mașini la plesneală. Profesori slabi vor avea elevi slabi... Și sarabanda continuă.

O țară fără tineri va fi o țară fără locuri de muncă. Fără producție. Fără valori. Ghinionul e mai mare decât în epoca comunistă: copiii care au crescut cu cheia de gât vor fi bătrânii care vor muri cu nasul lipit de geam. De singurătate...

Case goale, școli goale, fabrici goale, biserici goale. E o țară căreia i-a dispărut rostul, zicea Dan Puric. Căci și-a pierdut cele trei mari rosturi: familia, pământul și credința. Are oarecum dreptate. Cine pierde familia își pierde și nația. Credința și-a pierdut-o de mult...

Nu vreau să fiu fatalist. Demografii spun că în 2050 România va avea 14 milioane de locuitori. Adică tot atâți cât în urmă cu un secol! Previziunile experților spun că în 2100 România va dispare. Vom fi asimilați. Eu cred că trendul ascendent se poate opri. E simplu: prin nașteri! Și pentru asta nu trebuie să dăm niciun decret! (Dar alocații mai babane ar fi bune...). Trebuie decât să ne pocăim! Dumnezeu să ne ierte!

Sâmbătă va fi marș. Marșurile pentru viață se fac primăvara. Ieșiți și puneți semințe. Nu doar în pământ!
PS: Nu sunt de acord cu Thomas Malthus care zicea că bolile, epidemiile, războaiele etc (deci și avorturile), (adică diminuările de populație) sunt pozitive, deoarece crează echilibre între populație și economie. În Africa se moare mult prea mult, iar economia uită să-și rânjească dinții. Nu sunt de acord nici cu Friederich Ratzel care spunea că un popor e mai puternic cu cât are mai mulți locuitori. Filosofia asta i-a sucit mințile lui Hitler. India de azi e altă dovadă că Ratzel nu avea dreptate. Dar știu că Dumnezeu în Biblie ne-a poruncit să ne înmulțim. Pentru asta El ne dă fii și fiice. Dar noi ni-i ucidem. Apoi alergăm la părtășanie să ne cerem iertare... Dumnezeu ne poate ierta, dar istoria nu!

Nicolae.Geantă

vezi și http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2017/03/rata-avorturilor-in-europa.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu