youtube

marți, 3 ianuarie 2017

Lecție din 2016 pentru 2017 - de Nicolae Geantă

Am învățat că în viață succesul nu este unde ai ajuns, ci ce ai ajuns. Balzac se temea de oamenii care urcă pe scaune mai înalte decât cărțile pe care le-au citit. Trebuie să refuzăm să mai facem ce nu știm!

Am învățat că bucuriile mari vin și din lucrurile mărunte. Un zâmbet, o lacrimă, o mână caldă, un sandviș, un sărut... Să știți că îngerul responsabil cu boabele de rouă e la fel de important ca cel ce vindecă oamenii în spitale!Trebuie să facem surprize mărunte!

Am învățat că nu contează de unde vii, ci unde te duci. Linia de sosire e mai importantă ca startul. Intențiile bune nu se contabilizează. Trebuie să ne oprim din drumurile care nu duc nicăieri!



Am învățat că păcatele mici au consecințe mari. O minciună, un cuvânt spus aiurea, un ocol intenționat față de prieteni, pot ucide sufletele la fel de eficient ca o mitralieră. Trebuie să fugim de orice rău!

Am învățat că majoritatea europenilor au devenit o lume de piatră. Nici nu plâng, nici nu râd. Și nici nu se mai roagă! Decât timpul trece alergând pe lângă ei. Trebuie să fim oameni vii!

Am învățat că atunci când iubești pe cineva nu vii cu felinarul să-i bați în ochi, cum a făcut Psyche la Eros. Ea a aprins felinarul să-l vadă. El s-a trezit și a dispărut. Dragostea nu face cercetări. Trebuie să iubim fără microscop!

Am învățat (deși știam) că rețelele sociale ne lasă departe de cei de aproape. Mai mult, like-urile nu duc nicăieri. Și postăm prea multe nimicuri. Paler zicea că într-o zi se va instala o lunetă prin care doritorii vor plăti o taxă și vor privi spre ceea ce am fost fără să vadă nimic! Trebuie să construim eficient!

2 comentarii:

  1. Foarte adevarat!
    Trebuie sa invatam ca "a stii" este atat cat iti trebuie, nici decum mai mult de cat iti trebuie. Nu trebuie sa scormonim in rufele altuia doar de dragul de a sti.
    Trebuie sa invatam sa facem cu pasiune ceea ce facem, in orice domeniu este valabil: iubire, credinta, profesie. Daca nu este pasiune...nu exista arta.

    RăspundețiȘtergere