youtube

marți, 28 iunie 2016

Lucrul bine făcut

Întãlnim o mulțime de situații în care noi, sau semenii noștrii, suntem tentați să facem lucruri de "mântuială". Cârpăceală. Lucrul prost făcut e un fel de scotch care leagă fierul, o notă de cinci la examen, o mână de vopsea peste igrasie. E ascunderea gunoiului sub preș. Va fi numai un timp până incepe să pută... Chiar și în biserici suntem ispitiți să improvizăm. Nu doar predici, cântări sau îndemnuri la rugăciune, ci și-o viată de "dorei". Ar trebui să facem lucrurile bine, ca pentru Domnul, însă continuăm să punem petece vechi la haine noi, vorba Mântuitorului.

Robert J. Tamasy,  spunea că ar trebui să fim încântați de excelență. Predicatorul ne oferă patru principii pe care ar trebui să le respectăm: 

1. Suntem echipați pentru a face lucruri de calitate. Atunci când ne confruntăm cu o slujbă dificilă, suntem ispitiți să găsim o scuză, "Nu pot" sau "Nu sunt pregătit pentru această sarcină." Cu toate acestea, Scripturile ne învaţă că Dumnezeu nu ne va cere să facem ceva pentru care nu ne-a pregătit – cu puterea Lui. “Căci noi suntem lucrarea Lui, creați în Cristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” (Efeseni 2:10)


2. Lucrul bine făcut va fi recunoscut. Satisfacţia de a face un lucru cu excelenţă ar trebui să fie o recompensă în sine, dar, de asemenea, putem avea încredere că munca noastră sârguincioasă şi de calitate nu va trece neobservată. "Vezi un om iscusit în munca lui? El va sluji înaintea regilor, nu înaintea oamenilor de rând." (Proverbe 22:29)

3. Lucrul bine făcut ne va creste valoarea. Cum obișnuiește să spună un prieten de-al meu, "pentru a câştiga mai mult, trebuie să valorezi mai mult." Excelenţa şi devotamentul faţă de performanță, ne face mai valoroși pentru companiile noastre, pentru angajatorii actuali şi viitori şi pentru clienţii noştri. În timp ce angajații nemotivați și nepăsători se plâng de faptul că nu primesc măriri de salariu și promovări, munca bine facută ne va propulsa spre posturi cu mai multă responsabilitate, mai multa autoritate și salariu mai mare. "Mâinile harnice vor domni, dar leneșul va sfârși la muncă forțată." (Proverbe 12:24).

4. Lucrul bine făcut ar trebui să fie constant. Să fii cunoscut ca un lucrător de excelenţă ar trebui să fie o apirație zi și noapte (24/7). "Seamănă sămânță dimineața, iar seara nu-ți odihni mâna de la semănat, fiindcă nu știi care sămânță va răsări, aceasta sau cealaltă, sau dacă amândouă vor fi la fel de bune." (Eclesiastul 11:6)

Ești încântat de excelență? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu