youtube

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Secrete mici pentru un succes Mare

Vor fi momente cand vei dori sa renunti. Vor fi clipe cand te vei simti descurajat si vei incerca sa te impaci cu ideea ca nu esti facut sa ai succes. Nu trebuie sa uiti insa ca ai facut o promisiune fata de tine. Aceea de a reusi. Ramai fidel promisiunii tale si nu abandona lupta. Nu te preda niciodata. Continua sa te bati pentru visul tau pana in ultima runda.

1. Succesul inseamna implicare
 . Alfred Nobel era cunoscut drept un tanar care avea vise indraznete. Intr-o zi, a poposit la curtea imparatului Napoleon al III-lea, pentru ai cere un ajutor financiar, necesar in cercetarile care i-ar fi permis descoperirea unui explozibil puternic. Nu i-a fost usor sa-l obtina. Bancherii erau suspiciosi si nu credeau in sansele lui de reusita. Dar, spre mirarea tuturor, visul sau s-a implinit. Dinamita mai este folosita si astazi. Insa numele lui a ramas in memoria tuturor nu datorita explozibilului, ci datorita premiilor care-i poarta numele, acordate anual de Academia Regala din Stockholm. Pe patul de moarte, Nobel a lasat prin testament ca uriasa lui avere sa fie folosita, sub forma unor premii acordate anual, pentru sprijinirea tinerilor cercetatori. Motivatia? A vrut sa se implice in vietile celor de langa el pentru a nu mai fi privit doar ca omul care a inventat un explozibil ce ucide. 

Oamenii de care ne aducem intotdeauna aminte sunt aceia care au schimbat lumea intr-un fel sau altul, care ne-au ajutat sa fim ceea ce suntem acum.

2. Succesul inseamna renuntare
      Un lucru de valoare nu poate fi obtinut atata vreme cat nu esti dispus sa faci sacrificii pentru el. Sotii Marie si Pierre Curie exemplifica din plin adevarul spuselor de mai sus. Descoperirea radium-ului a necesitat multe sacrificii. Vreme de patru ani au lucrat din plin, strecurand, tratand si analizand tone intregi de pamant din dorinta de a descoperi elementul care il facea radioactiv. In toata aceasta vreme, au renuntat la orice timp liber, la alte preocupari, la ei insisi chiar. Marie avea sa moara de leucemie din cauza radiatiilor care i-au distrus celulele maduvei osoase. 

Trebuie sa inveti sa renunti pentru a putea obtine ceva valoros.

3. Succesul inseamna sa ai un scop bine definit
     Roald Amundsen, primul om care a ajuns la Polul Sud, a visat intotdeauna acest lucru si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru ca visul sau sa se implineasca. Copil fiind, dormea cu geamul deschis pentru a se cali. Cand a mai crescut, a inceput sa stranga bani pentru a-si cumpara propria corabie. A invatat tot ce se putea despre viata in zonele reci, calatorind alaturi de vanatorii de balene sau de alti exploratori polari. In cele din urma, a reusit. Secretul succesului sau? A stiut ce vrea de la viata.

     Dumnezeu ne-a chemat sa traim o viata bogata. Poate ca tocmai de aceea a pus in noi un potential extraordinar. Statisticile dovedesc insa ca nu folosim decat 10% din potentialul cu care am fost inzestrati si, ca urmare a acestui fapt, ne limitam sansele de succes. Aceasta limita nu va putea fi depasita, daca nu vom fi dispusi sa ne asumam riscul de a renunta, daca nu ne vom implica in vietile celorlati si nu ne vom stabili un scop clar.

      Dumnezeu, Acela care te-a chemat sa traiesti o viata din belsug, te va ajuta sa-ti duci visul la indeplinire in masura in care il vei pune in mainile Lui. A-ti pune viata in mainile Lui inseamna a-I acorda intaietate in tot, inseamna sa faci din El primul, ultimul si cel mai important lucru din viata ta. In acest fel, vei dobandi puterea de a-ti implini visele pe care tot El le-a pus in tine. Lipsit de puterea Lui, nu vei putea infrumuseta cu adevarat viata celui de langa tine si nici nu-l vei putea influenta pentru o perioada lunga de timp. Secretul succesului sta in predarea totala.

* pentru mai multe faceți click AICI


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu