youtube

joi, 24 octombrie 2013

Adevăruri de care nu avem nevoie - de Nicolae Geantă

Trăim într-o lume a minciunii. De la politicieni la cercetători ştiinţifici, de la farsori la oameni religioşi, toţi au ajutat minciuna să-i crească picioarele. Şi nasul. Avizi de adevăr, totuşi ar trebui să ţinem cont că el nu e totdeauna folositor!

Un adevăr nefolositor este cel spus de pe buze. Cuvintele sunt tinichele goale dacă nu se-mplinesc. Adevărul buzelor e fals, nu vine din inimă. E adevărul în care spui că Dumnezeu e prezent în biserică dar nu crezi că e acolo! E adevărul practicat de Stalin: te iau în braţe să-ţi şoptesc că te iubesc, dar imi place sa-ti înfig cuţitul în spate! E minciună spunând adevărul.

Nu folosește nici adevărul vestit de diavolul. "Pe Pavel îl ştiu", zice satana. "E adevărat, Dumnezeu există, dar nu vă temeţi de El", îndeamnă michiduță. Și draci cred, şi se-nfioară, dar... nu fac voia lui Dumnezeu, zice Iacov. Fiți oameni! Adevărul spus de diavol poate fi ghicitorie! Dumnezeu urăşte ghicitorii: "să piară din mijlocul vostru!", ne cere Moise. Nu credeți orice. Dumnezeu e oriunde, oricând, dar nu oricum.

Nu folosește nici adevărul spus prea târziu! Degeaba ajungi la incendiu după ce-a ars casa! Degeaba ai vrea să evanghelizezi, dacă oamenii au murit. Spune-le despre Hristos la timp, dacă nu "sângele lor îl voi cere din mâinile tale", zice Domnul lui Ezechiel. Și nouă, evident.


Adevărul e dureros. Spune-l şi fugi! Veți scăpa împreună.
Nicolae Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu