youtube

marți, 26 martie 2013

Un singur minut...

La 19 Aprilie 1906 oraşul San Francisco a fost zguduit din temelii de un cutremur de pământ  pentru mai puţin de un minut, însă în acest timp peste 1000 de oameni au murit. Un minut poate fi un timp aşa de mult.
Un ochi clipeşte de aproximativ 18 ori într-un minut.
Un cristal de quarţ dintr-un ceas electronic bate de 1.800.000 de ori  în timp de un minut. 
Fiecare minut pentru Paul Mc Cartney înseamnă un câştig de 60 de lire.
În fiecare minut Banca Naţională Westminter are un profit de 1429.8 lire.
În Marea Britanie se beau peste 180.000 căni de ceai, se mănâncă aproximativ 30.000 de ouă şi se fumează peste 240.000 de ţigări, toate acestea timp de un minut.
Într-un minut un melc poate parcurge aproximativ 8 centimetri.
Un leopard poate alerga 1.8 km într-un minut.
Carl Lewis poate sprinta cu 600 de metri pe minut, iar pământul se roteşte cu o viteză de 180 000 de metri pe minut.
270.000000 litri de apă trec prin Cascada Niagara în timp de un minut.
În fiecare minut se nasc 480 de copii.


Într-un singur minut un om poate spune o minciună, poate deveni un hoţ, poate huli numele Lui Dumnezeu, poate spune o glumă murdară, iar un tânăr, sau tânără, într-un minut îşi pot pierde puritatea. Dar şi Moartea poate veni într-un minut.

Tâlharul care era în agonia morţii răstignit lângă crucea Domnului Isus s-a rugat aşa: “Doamne adu-ţi aminte de mine când vei veni în Împărăţia Ta“. Hristos i-a promis slava împreună cu EL în cer. El a prins în ultimul minut al vieţii sale viaţa veşnică, pentru că s-a încrezut în Isus Hristos. Tu poţi să te întorci la Dumnezeu chiar în acest minut sau poţi să-ţi pierzi sufletul într-un minut.

Într-un minut Isus i-a dat vedere orbului, i-a dat auzul celui surd, i-a dat hrana celui flămând, i-a dat tărie celui neputincios, vindecare celui lepros şi viaţă celui ce murise. Isus Hristos însă timp de 180 de minute de agonie, despărţit de cer şi de Dumnezeu, a plătit preţul pentru păcatele mele şi ale tale. Înaintea lui Dumnezeu păcatul a fost atât de serios, încât a trebuit să trimită pe Însuşi Fiul Său să moară şi astfel să devină Mântuitorul lumii. Fiul Cel Veşnic a-l Lui Dumnezeu a coborât pe pământul nostru stricat şi ruinat de păcate, să meargă la cruce şi să-şi dea viaţa pentru noi. Păcatele tale şi ale mele au fost puse asupra Sa.

Plătind preţul mare, pentru răscumpărarea noastră, murind de cea mai josnică şi crudă moarte, moarte prin răstignire pe o cruce. În cel mai unic minut pe care l-a cunoscut istoria vreodată Hristos a exclamat: “S-a sfârşit”. Prin moartea Sa, EL a rezolvat problema păcatelor noastre. Da, El a fost îngropat, dar trei zile mai târziu, în prima zi de Paşte, a Înviat din morţi. Acum când El este Înălţat la cer, doreşte să devină Salvatorul tău.


Biblia ne învaţă că într-o zi Isus Hristos va reveni, nu asemenea unui prunc, aşa cum a venit în ieslea Betleemului cu aproximativ 2000 de ani în urmă, ci ca Împărat al Împăraţilor, ca să judece pe toţi oamenii acestei lumi. Cine poate cunoaşte acel minut când EL va veni? Nimeni.

Tu poţi să te rogi Lui Dumnezeu timp de un minut?

Nu uita: eşti în faţa unui minut care-ţi poate schimba veşnicia!


* nu cunosc autorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu