youtube

vineri, 29 martie 2013

Dorințe bune, dorințe rele - de Nicolae.Geantă

Lumea dorințelor. Nimeni nu poate trăi fără dorințe. Fără a aspira la ceva. Sunt dorințe de onoruri, de glorie, de-a face avere, de-a strânge lucruri. Trecătoare. Sunt dorințe de-a merge la Biserică, a misiona, a ajuta săracii, a ajunge episcop, a fi bun. Revelatoare. Toate ne arată că se-mpart în două categorii: bune sau rele.

Biblia dorințelor. Adam a dorit o Evă, Eva a dorit un fruct interzis. Și a adus păcatul peste noi. Abel a dorit să placă Domnului jertfa adusă, Cain a dorit să fie el aplaudat. Și a ucis. Babelul a avut dorința bună să scape de potop, dar era dorință rea căci sfida divinitatea. Și le-a încurcat Dumnezeu limba. Iuda a dorit să aibă arginți, preoții să-L răstignească pe Isus.

Cerul dorințelor. Dumnezeu a dorit să aibă prieten Omul. Omul a trădat prietenia. Dumnezeu a dorit să îl răscumpere. Hristos a dorit să facă voia Tatălui, să mănânce Paștele cu ucenicii, să se lase crucificat, să ierte. Pe oricine. Oricine se pocăiește....

Iadul dorințelor.. Lucifer e plin de dorințe: să-l detroneze pe Dumnezeu, să distrugă omenirea, să oprească mântuirea. Să mintă cât mai mulți oameni că Dumnezeu nu există. Sunt sigur, nu va reuși!

E plină Istoria de dorințe. Bune sau rele. E drept, au trecut, dar ne-au învățat: nu se poate și așa și altminteri. 

Unii nu doresc să renunțe la țigară, la sticlă, la ruj, la plete, la dominare, la excrocherie, la minciuni. Ăsta e nonconformism. E dorința inimii, nu a Cerului.

Uneori dorințele noastre sunt ambiții. Uneori dorim să arătăm că nimeni nu-i ca noi. Da, dar Dumnezeu este altfel! E foarte important să ascultăm de El...

Dacă dorințele ar fi cai, cerșetorii le-ar călării! Dar sunt umbre. Și umbrele trec, oricât de dese ar fi!

nicolae.geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu