youtube

vineri, 30 septembrie 2011

Vladimir Pustan şi un Dumnezeu măreţ

de Florin Ianovici

Nu ştiu cât de mult contează ceea ce voi scrie. În sensul că nu voi fi obiectiv.
Îl preţuiesc pe Vladimir, ca predicator. Îl iubesc ca suflet. Lăngă el nu poţi dormi. Ori pleci, ori rămâi şi arzi consumându-te ca o lumănare!

Şi-a făcut cruce! E vinovat! La fel de mult suntem noi toţi! Cruce şi-a făcut mai de mult. De pe vremea cănd pleca nemăncat şi blamat de pe la casele de cultură unde predica de dorul lui Dumnezeu şi de dragul de a vedea păcătoşii mântuiţi.

E vinovat! La fel de mult ca noi toţi care L-am desacralizat pe Dumnezeu. Un Dumnezeu fără poezie e un Dumnezeu amorf. L-am cuantificat, căntărit şi categorisit pe Dumnezeu. Ca să încapă în bisericile noastre! În felul în care vrem noi.

Măreţie! Iată ce este Dumnezeu.

Eu acesta am simţit în predica lui Vladimir.Măreţia unui Dumnezeu care nu poate fi confiscat.Îmi vine să mănănc din acest Dumnezeu.Şi nu mă mai satur.De multe ori îmi vine să strig tinei,lutului: dă-te jos de pe mine şi lasă-mă să zbor!

De ceva vreme ne cunoaştem.Ne-am apropiat.Iată ceva ce vreau să ştiţi: tot timpul petrecut împreună am discutat, am plănuit şi ne-am rugat pentru a face lucrarea lui Dumnezeu.Nu l-am auzit vorbind de rău pe cineva.L-am văzut rănit, îndurerat.Neânţeles de atâtea ori.Dar vertical, serios şi cu inimă largă pentru oameni.

Nu sunt obiectiv. Pentru că nimeni nu este. E o poveste frumoasă, un cuvănt isteţ...şi atăt. Obiectiv este tonomatul, calculatorul şi portofelul. Dacă îl ai.

Eu sunt om.Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul!

Nu scriu ca să îl apăr.Slujba aceasta o face Dumnezeu. Nu scriu fiindcă îi sunt prieten. Pentru că prietenia nu se zideşte pe vorbe.

Scriu pentru că mă doare. Scriu de dragul măreţiei lui Dumnezeu! Scriu pentru că eu cred în voi! În cei ce citiţi.Şi ştiu că voi veţi înţelege! Dincolo de cele văzute.Ce mare eşti Tu, Dumnezeule!

Un comentariu:

  1. Buna ziua,

    Va invitam sa aruncati o privire peste Blogosfera Crestina si daca doriti sa va inscrieti blogul !

    http://blogosferacrestina.blogspot.com/

    Blogosfera Crestina este o proaspata unealta de promovare a blogurilor crestine romanesti.

    Blogosfera Crestina se afla pe pozitia 887 in clasamentul ZeList si numara aproximativ 200 de bloguri inscrise.

    Va asteptam !

    RăspundețiȘtergere