youtube

vineri, 15 aprilie 2022

Ultimul semn dinaintea Marelui Semn - de Nicolae.Geantă

Era cu o zi înainte de Florii când Hristos a apărut întârziat la mormântul lui Lazăr din Betania. După moartea fratelui lor, Marta și Maria intraseră în depresie. “De ce n-ai fost Doamne aici lângă cel pe care îl iubeai?” (Dacă ar fi venit când ele doreau n-ar mai fi văzut învierea Lui Lazăr! (Dumnezeu are mereu planurile Sale copleșitoare!)

Și Isus? Răspunde cu o întrebare: “Eu sunt învierea și viața! Oricine crede în Mine va trăi chiar dacă ar fi murit! Crezi tu lucrul acesta?” Dacă Hristos poate învia morții în Ziua de Apoi, oare nu-i poate învia oricând? Drept urmare îl înviază pe Lazăr. Direct din mormânt!

“Eu sunt Învierea și Viața” e declarația cea mai cutezătoare făcută de Isus. Însă ea trebuie probată. De aceea Maria și Marta au avut studiu biblic pe pielea lor. Iar învierea lui Lazăr e ultimul semn dinaintea Marelui Semn. A Celui mai Mare Semn. A învierii Domnului! Cel ce S-a înviat pe Sine ne va învia și pe noi!

Declarația lui Hristos ne aduce seninătate în fața morții. Speranța Învierii ține creștinul senin în fața morții. Nu se teme. Dar de ce unii oameni în fata morții sunt chirciți, speriați, îngroziți? Pentru că nu de moarte se tem, ci de judecata care fine după moarte!

Declarația Învierii aduce liniște în mijlocul furtunii! Biserica a înfruntat vicisitudinile vieții cu lacrimi dar zâmbind. Numai cine crede în Înviere poate birui arenele pline de lei, arderile pe rug, ghilotina, crematoriul, prigoana de zi cu zi, viața ostilă, cancerul, dizabilitățile. Învierea aduce cel mai mare curaj! Datorită ei când trecem prin încercări, când credem că ne îngroapă, vedem de fapt ca El ne plantează!

Declarația lui Isus de la mormântul lui Lazăr ne arată compasiunea divină! Isus a plâns. Sunt întrebat ades: “Dar poate Dumnezeu să plângă?” Da, nu îi este rușine! Cel ce a sădit lacrima are lacrimi. Și miliarde de batiste! Dumnezeu nu doar dirijează Creația, nu doar o stăpânește, ci suferă pentru ea! Mai știți pe Cineva in Univers care să aducă atâta mângâiere? Și totuși există vreun Dumnezeu mai îndurerat ca Hristos?

Declarația Învierii e dovada iubirii! Lazăr a înviat pentru că Isus îl iubea! Oamenii sunt iertați pentru că Dumnezeu îi iubește. Dar ca să învieze Isus a trebuit chiar El însuși să treacă prin moarte. Dumnezeu ca să ne răscumpere din păcat a plătit cu ce a avut mai scump. Cu moartea Fiului Său. Învierea Domnului e semnul că Dumnezeu a acceptat jertfa. Ispășirea. Dacă moartea Domnului e semnul pedepsei, Învierea Sa e semnul iubirii! E cel mai mare Semn petrecut vreodată sub soare!

“Eu sunt Învierea și Viața” a spus Isus. Prin urmare, într-o zi, oricine ar fi murit va învia. Dar vă previn: De înviat vor învia toți, dar viață vor avea doar aceia care nu doar au crezut în Înviere, ci au și trăit ca Cel Înviat!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu