youtube

vineri, 5 octombrie 2018

De ce-a îngăduit Dumnezeu zavistiile pentru Referendum? - de Nicolae.Geantă

O Românie plină de zavistie. De păreri pro și contra. De neînțelegeri. De manipulare. De mânie. De dezbinări. De certuri de partide. Nu politice, ci de ideologii. Valuri de opinii mai mult sau mai puțin argumentate. Mesaje ale unor legitimi sau nelegitimi. Asta a adus Referendumul pentru Familie în Ultimele săptămâni. „La ce folos dom'ne profesor?”, mă apostrofa ieri un om de afaceri prosper, dar antireferendum... „Pentru că Dumnezeu le-a îngăduit...”

A îngăduit zavistiile pentru că ele au trezit Biserica din somn. Acest uriaș parcă avea ochii de sticlă și picioarele de lut! Acum a început să vadă realitatea, pericolul care pândește la ușă, să iasă pe străzi, să strângă oameni, să se facă auzită. S-a trezit conștiința, rațiunea! Ațâpise prea mult în strana din fața altarului, iar arhitecții răului au invadat educația, au distrus moralitatea, au otrăvit opinia publică, „ne-au ucis tinerii în piețe”, vorba profetului Ieremia. Și încetișor, dar sigur, au început să cangreneze familia, țara...

A îngăduit zavistiile pentru că ne-au adus unitate. O unitate a bisericilor, a ONG-urilor, a oamenilor de pretutindeni care au credință. De la Revoluție nu s-au mai văzut preoți și pastori slujind, rugându-se împreună! Cultele religioase au avut din nou același scop: să reverse peste țară Lumina lui Dumnezeu! Ba mai mult, s-a văzut ca printre preoți și pastori să vină chiar politicienii la post, la rugăciune, la lupta cu răul!

A îngăduit zavistiile pentru că ne-a triat neghina dintre noi. Abia acum ne-am dat seama cu cine ne-mpărtășam întru Hristos! Abia acum ortodocșii și-au dat seama că nu sunt atât de mulți precum par, evanghelicii că nu toți sunt atât de credincioși cum se declară, catolicii și reformații că sunt neascultați. Am auzit de pastori care nu participă la Referendum, de protestanți care boicotează, de creștini care luptă împotriva Bisericii lor! Căci nu musulmanii se pun curmeziș, nu budiștii... Ci cei care vor să fie cununați, botezați, binecuvântați, împărtășiți în Numele lui Hristos! Am văzut că președintele țării s-a ridicat împotrivă! Că fostul premier Cioloș și toți haștagiștii 'mnealui nu au multe interese comune cu noi. Că până și domnul Pleșu care a scris ”Parabolele lui Isus” nu are o minima moralia. Și lista e prea lungă. Cât noaptea pe Mercur.

A îngăduit zavistiile ca să iasă la suprafață Adevărul! Minciuna, manipularea, oricât de bine s-ar parfuma tot put! Putem avea facultăți, avocați, televiziuni, presă, mall-uri și spitale. Dar dacă tot mirosim a pubelă...

A îngăduit zavistiile pentru ca România să fie cunoscută ca un reper de îndrăzneală. Anul trecut românii au îngenunchiat Barnevernetul norvegian. Acel sistem drăcesc antifamilie. Acum e rândul căsătoriilor ciudate. Necăsătoriilor mai bine zis. România are șansa istorică să dea o lecție prin care vor tremura țări și popoare! Mulțumim Doamne!

A îngăduit zavistiile pentru ca să ne întărim. Cu toate loviturile primite. Oamenii puternici sunt cei care pot construi o fundație solidă cu pietrele aruncate de alții în ei. În Biserică, în Hristos, în Dumnezeu, se aruncă prea multe pietre. De aceea sunt atât de titani!

A îngăduit zavistiile să vedem că răul e mai rău decât pare. Iar în lupta cu răul se văd oamenii Lui!  Tu de partea cui te alături?

DA la referendum! Fii fără rușine în fața rușinii!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu