youtube

joi, 1 iunie 2017

Mică scrisoare pentru copii - de Nicolae Geantă

Unii astăzi sunteți mici. Veți crește repede. Iar eu vă scriu cum să trăiți mâine...

Sunteți o moștenire de la Domnul! O ladă cu giuvaere scumpe. Căutați să îmbogățiți pe cei din casa voastră! Hoții cotidieni ce vor să fure fericirea familiei sunt destui!

Niciun membru al familiei nu este perfect. Toți greșim. Cereți-vă iertare când greșiți si iertați pe cei ce vă greșesc! Iertarea e un semn că Dumnezeu trăiește în voi!

Cinstiți-vă părinții! Apreciați eforturile lor! Într-o zi veți fi părinți și voi! Și nu uitați că toți oamenii mari au fost cândva copii...

Iubiți toți oamenii. Chiar dacă nu îi înțelegeți uneori. Iubirea nu e etnocentristă. Nici religioasă. Iubirea este sacrificiul de sine. Și asta am văzut-o la Dumnezeu.

Veți întâlni în viață oameni care sunt gata să vă facă vânt de pe orbită. E mai ușor să arunci oamenii în hău decât să îi urci pe culmi. Voi să urcați oricum! Și cu alții în spate...

Vă veți intersecta cu o mulțime de indivizi care vor încerca să vă tragă pe sfoară. Să vă prostească în față. Orice tehnici mizerabile ar aborda ei, voi să fiți cinstiți totdeauna!


Veți întâlni o specie de oameni gata să fărâme cu barosul într-o secundă tot ce ați construit voi în ani. Să nu descurajați! Voi să construiți cu orice preț!

Printre prietenii voștrii veți depista și actori falși. Purtători de măști, ipocriți. Voi să vă faceți prieteni oricum. Și mai ales să fiți prietenoși!

Uneori chiar apropiații vă vor invidia, vă vor acuza de intenții ascunse, vă vor împroșca cu noroi. E mai ușor să împrăștii vitriol decât apă de colonie, zicea Andrei Pleșu. Voi să fiți buni!

Oamenii vor fii gata să vă întoarcă spatele în orice secundă după ce le-ați făcut bine! Vă vor dezarma de fapte bune. Voi însă să faceți binele mai departe!

Fugiți de anturajele rele! De ce să vă legați la cap fără să vă doară? Un om deștept va rezolva orice problemă, zicea Einstein. Dar un om înțelept o evită! Fiți înțelepți!

Nu încercați să vă faceți voi scările voastre! La scara omului nu e niciun adevăr, spunea Petru Țuțea. Urcați pe scara lui Hristos! Și târâș dacă va fi nevoie, voi să urcați spre Cer!

Construiți-vă viața cu Dumnezeu! Așa vă veți construi Raiul în inimă...

Dumnezeu să binecuvânteze toți copiii! Sunt opera Mâinilor Sale!
La mulți ani pruncilor! Fără voi am fi ca pădurile la sfârșit de noiembrie...


Nicolae.Geantă

9 comentarii:

 1. Fara a umbri cuvintele frumoase de mai sus, as adauga un îndemn pentru adulti, pentru parinti, pentru cei ce ati fost cândva si voi copii. Faceti-va copii cînd sunteti în relatii cu copiii,calatoriti în trecutul vostru spatio-temporal pâna la vârsta acestor "micuti", atunci veti trai cu adevarat experienta Împaratiei cerului. Lasati mereu sa traiasca copilul din voi, îngrijitî-l si protejatil mereu, chiar daca ati devenit adulti, parinti sau bunici si veti fi cu adevarat fericiti.
  "Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti caci împaratia lui Dumnezeu este a celor ca ei." (Marcu 10:14)
  "Adevarat va spun ca, daca nu va veti întoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra în^¨mparatia cerurilor." Matei 18:3)
  Fiti binecuvântati.

  RăspundețiȘtergere
 2. Azi e o zi specială, e ziua celor mai sincere ființe, e ziua celor care nu pot sta supărați , e ziua celor care iartă fără condiții...
  E ziua copilului....
  E ziua acelei ființe minunate care aduce raza de fericire pe chipurile noastre fără să aștepte altceva în schimb decât iubire...
  E ziua îngerilor...
  Copii sunt îngeri cu aripi rupte trimiși de Dumnezeu pentru a fi modelați de către noi...
  Dacă azi ai un înger ai grija cum îl ajuți sa își ia zborul...
  Depinde de tine în ce parte va zbura mâine...
  Fi ghidul copilului tău azi și mâine el va fi ghidul creat de tine ....
  Ajută-ți copilul sa zboare spre cer !
  La mulți ani binecuvântați tuturor îngerilor de pe pământ! ����
  Denisa B.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frumos Denisa.
   Ai in tine ceva de poet!
   Continuă să scri!
   God bless you!

   Ștergere
  2. Mulțumesc,Dumnezeu să vă binecuvânteze!

   Ștergere
 3. Azi e o zi specială, e ziua celor mai sincere ființe, e ziua celor care nu pot sta supărați , e ziua celor care iartă fără condiții...
  E ziua copilului....
  E ziua acelei ființe minunate care aduce raza de fericire pe chipurile noastre fără să aștepte altceva în schimb decât iubire...
  E ziua îngerilor...
  Copii sunt îngeri cu aripi rupte trimiși de Dumnezeu pentru a fi modelați de către noi...
  Dacă azi ai un înger ai grija cum îl ajuți sa își ia zborul...
  Depinde de tine în ce parte va zbura mâine...
  Fi ghidul copilului tău azi și mâine el va fi ghidul creat de tine ....
  Ajută-ți copilul sa zboare spre cer !
  La mulți ani binecuvântați tuturor îngerilor de pe pământ! 😘😘
  Denisa B.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nicu draga,faptul ca ma numesti "frate" este o onoare deosebita pentru mine, un neânsemnat 'Nimeni',anonim "rob netrebnic", "fiu risipitor" rebel si neascultator de parinti si doctrine religioase pe care zeci de ani le-am urât si detestat deoarece nu-mi ofereau ceea ce cautam de când am venit în aceasta "vale a plângerii" LIBERTATEA,pe care fugit de acasa la doar 15 ani,mi-a oferit-o Tatal nostru al tuturor,doar dupa ce m-a trecut zeci de ani prin "focul cuptorul încins" care mi-a ars în diferite moduri(si înca îmi mai arde) "zgura" fiintei imperfecte,însa întotdeauna EL (ca un bun vegheator) mi-a pazit pâna azi sufletul de Moarte si Locuinta mortilor prin harul Sau minunat !
  O zi binecuvântata cu harul si pacea lui Dumnezeu !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frații sunt păcătoși ca mine pentru care a murit HRISTOS! Cum aș putea numii pe cei care cred ca și mine în Hristosul care s-a jertfit pentru ei pe Cruce?

   Ștergere
 5. Hristos a murit pentru lumea întreaga iar lumea nu L-a primit,nu a acceptat iubirea neconditionata a sacrificiului Mielului lui Dumnezeu . Într-o împrejurare EL spune:"Caci oricine face voia Tatalui Meu care este în ceruri, acela Îmi este frate,sora si mama."

  RăspundețiȘtergere