Richard Wurmbrand spunea că în limba ebraică, limbă în care s-a scris Biblia, nu există cuvântul “cuvânt”. Ci pentru termenul acesta se folosește “ledaber”. Adică giuvaier. Dacă ai un giuvaier de dat, vorbește, dacă nu ai taci din gură! Nu fiți dintre cei care atunci când întâlnesc pe cineva fac mintea interlocutorului tomberon. Dumneavoastră faceți-o trezorerie! Fiți magnați ai vorbelor frumoase!
Am citit de asemeni că în limba lui Isus, pentru cuvânt se folosește și “lesaper”. Adică ramura din vârful unui copac! Asta înseamnă ca atunci când deschidem gura să-l înălțăm pe aproapele nostru. Să fim macarale nu excavatoare! Dumnezeu e numai în sus…
Cine vorbește ușuratic, rănește ca străpungerea unei săbii, spunea Solomon. Pentru mulți, gura nu-i doar o sabie, ci mitralieră. Cuvintele ucid. Dar și cresc aripi! Fiți îngeri în 2015! De lumină…
Nu e de ajuns doar să spui vorbe. Contează și cine e în spatele lor. Nichita Stănescu ar numi asta “Necuvintele”. Ce vă iese din gură vine din inimă. Chiar dacă e ascunsă oamenii o văd. Și Dumnezeu…
Orice cuvânt creează. Din cuvinte facem lumi. În funcție de ce rostim trăim Raiul sau Iadul. Aveți grijă ce porumbei vă ies din gură în 2015. “Din cuvintele tale vei fi osândit ori mântuit”, spune Hristos. Trebuie să credeți și asta…
* Notă pentru pastori și preoți: “Nu fiți zgârciți! Îmbogățiți oamenii și anul acesta! Cuvintele să vă fie anafură. Cine le gustă să simtă Cerul!”
Nicolae Geantă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu