Nu eşti învins, cât timp credinţa
nu ţi-ai schimbat şi nu ţi-ai stins
- credinţa iarăşi te ridică:
poţi fi căzut, dar nu învins!
Nu eşti înfrânt cât timp nădejdea
şi ţelul ei îţi este sfânt:
- nădejdea iarăşi te-ntăreşte
poţi fi rănit, dar nu înfrânt!
Nu eşti zdrobit cât ai iubirea
curată şi de neclintit:
- iubirea iarăşi te înalţă
poţi fi călcat, dar nu zdrobit!
Nu eşti departe până duhul
şi rugăciunea nu ţi-s reci:
- prin ele eşti mereu aproape
dar fără ele, dus pe veci!
Nu rătăceşti cât timp ţi gândul
şi inima la ce-ai primit:
- când inima ţi-e-n altă parte
chiar stând cu-ai tăi, eşti rătăcit!
Nu mori când inima-ncetează
-şi când de cer ai ochii rupţi,
când nu mai arzi şi nu mai sângeri
când nu mai plângi şi nu mai lupţi!
Biruitori, eroi şi vrednici
sunt numai cei ce neclintit
duc legământul pân’ la jertfă
şi lupta până la sfârşit!
Buna seara domnule Geanta!
RăspundețiȘtergereMinunata propunerea dumneavoastra cu privire la examenul de bacalaureat din ziarul Oglinda. Aveti dreptate sa se scoata proba de la matematica! Ce atatia "icsi patrati"?????? Sa se scoata orele de informatica!!! Sa se renunte la ele oricum elevii stiu tot!!!!
Felicitari domnule profesor!!!!
Aveti atata dreptate!!! Elevii nostri nu trebuie sa invete sa gandeasca logic, sa faca deductii elevii romani trebuie doar sa invete pe de rost. Elevii romani trebuie sa dea bacul la geografie. Ce daca un elev nu stie tabla inmultirii e mult mai pregatit pentru viata daca stie inaltimea maxima a muntilor Carpati. E mai important sa invete numarul de locuitori din China???? V-ati gandit vreodata ca poate in clipa in care le spuneti numarul acestora mai mor 10 si se mai nasc 25?????? Sa indrajnesc sa va intreb daca reusiti sa calculati cu cati ati mai ramas??????
Imi dati senzatia ca ati fost terorizat de matematica in scoala. V-au stresat tare integralele si derivatele, nu-i asa domnule profesor???
Sperati ca astfel se vor termina meditatiile la matematica? Sperati ca astfel va vor bate elevii la usa pentru meditatii la geografie? Vedeti dumneavoastra diferenta oricat de slab dotat din punct de vedere intelectual ar fi un elev el va reusi cu putina vointa sa invete singur la geografie ca doar nu-i asa greu sa memorezi 30-50 de pagini dar la matematica... lucrurile nu merg astfel. Ai nevoie de inteligenta sa obtii note mari si de multa munca.
In ceea ce priveste informatica aflati domnule profesor ca iar vorbiti in necunostinta de cauza. Ceea ce invata elevii in acele 7 ore nu se refera nici pe departe la a folosi tastatura asa cum afirmati. Si daca cumva credeti ca la informatica se invata ceea ce stiti dumneavostra sa faceti cu ajutorul calculatorului(o sa-mi permit sa afirm ca nu stiti nimic mai mult decat a cauta o informatie pe Internet, a va face cont pe hi5 si a va posta parerile si frustrarile pe un blog).
Nu nu domnule Geanta in acele 7 ore elevii nu asta invata sa utilizeze un limbaj de programare. Aveti domnule profesor curiozitatea sa rasfoiti un manual de Informatica inainte de a va da cu parerea.
Un elev care face 7 ore de informatica s-ar putea sa va uimeasca cu cunostintele lui de geografie pe cand un elev ce studiaza geografia nu va sti niciodata sa va prezinte instructiunile limbajului Pascal(lucru banal de altfel).
Si ati mai comis o greseala! Ati fost revoltat ca s-au scos orele de educatie fizica insa ati omis sa spuneti si ca s-au redus orele de TIC! sI TIC-ul (Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor ca sa nu fiti nevoiti sa apelati la google sa va lamuriti ce-i asta) e o ramura a informaticii.
Pentru ca dumneavoastra v-ati permis sa aveti atatea pareri o sa-mi permit si eu sa vin cu o idee: renuntati la numele "Oglinda" incercati "Monolog Geanta" caci oricum 85% din articole sunt ale dumneavoastra. Care dialog???? Al dumneavoastra cu dumneavoastra????
De ce nu lasati domnule Geanta o adresa de mail pe blog pentru a putea discuta cu cititorii blog-ului?????
Cu respect,
un cititor al parerilor dumneavoastra.
Scrisori perverse sunt anonimele... Ele sunt scrise noaptea, iar în loc de cerneală se pune venin de cobră amestecat cu infuzie de brânduşe de primăvară. Ele se duc singure, se aşează pe sub uşi, în cutii special amenjate pentru delaţiuni, se aruncă peste gard, se pun în parbrize şi sunt pline de neprevăzut. Milioane de oameni au murit din cauza asta. Chiar şi nevinovaţi... Se spune că tătarii, erau obligaţi să-şi scrie numele pe săgeţi. Mai ales pe cele folosite în taberele din interior. Pentru ca să se ştie, în orice clipă, cine a tras, de unde vine săgeata. Noi pretindem că suntem mai învăţaţi ca ei. Asta pentru că ştim analiză, programare Pascal şi utilizăm calculatoare. Prin urmare, dăm send la scrisori care put a ură dar le parfumăm cu apă de colonie, şi ne dăm noreply-comment. Apoi dorim răspunsuri... Imediat. Corecte. Să fim in vogue cu sintagma: "orice întrebare tâmpită pretinde un răspuns exact".
RăspundețiȘtergereScrisoarea de faţă e întocmită să ajungă la un arhicunoscut anonim. Nu-i nici o problemă că distinsul ascuns n-a văzut adresa mea de net pe blog. Sau că a încurcat etichetele "Oglinda" cu "Dialog". Era logic să facă aşa, după ce m-a declarat afon. Nu cade cerul dacă face comentariu unui text din alt context. Lucrează cu necunoscute. Nu-i mare brânză că pentru domnia sa â,ă,î,ş,ţ nu se dilesc pe tastatură. E tipul java-istului care a-nvăţat româna fast-food. Paradoxul este că n-am să-i trimit ţidula. Şi culmea, îi scrisesem şi încet, pentru că nu poate citi repede.