youtube

marți, 11 aprilie 2023

Săptămâna Patimilor | Luni | Smochinul autoblestemat – de Nicolae.Geantă

Săptămâna Patimilor | Luni | Smochinul autoblestemat – de Nicolae.Geantă

Când e vorba de ziua de Luni, din Săptămâna Patimilor, a Săptămânii Mari cum spun creștnii, în Cronologia biblică întâlnim că în această zi Domnul a rostit o sentință dură asupra unui smochin pe care l-a găsit fără roade. Nu vrem să facem teologie asupra faptului dacă ar fi fost „un blestem” sau Domnul a rostit o simplă sentință. Însă ceea ce știm cu toții este că smochinul acela de la marginea drumului, care trebuia să aducă rod și n-a adus, s-a uscat! Imediat. (Matei 21:19)

Când vine vorba despre smochini noi știm că ei sunt plantați în grădini mari. În livezi. Sau în curțile oamenilor. Ei bine, smochinul de față a fost platat la... marginea drumului! Dacă smochinul din livadă este simbolul creștinului din biserică, smochinul de la marginea drumului este creștinul care trebuie să hrănească trecătorii!

Dumnezeu ne-a plantat nu doar în biserici, ci și la marginea drumului. Zi de zi trec sute, uneori mii de oameni pe lângă noi. Suntem datori să-i hrănim cu cuvintele lui Dumnezeu. Cu smochinele Sale care hrănesc sufletele, îndulcesc viața.

Cum ne comportăm noi, cum hrănim, cum ajutăm trecătorii de lângă noi, ca „să guste și săvadă ce bun este Domnul?” (Psalm 34:8). Aceasta e provocarea pentru azi, pentru Săptămâna Patimilor, pentru fiecare zi din viața unui creștin. Am fost plantați de Dumnezeu la marginea drumului cu un singur scop: nu să ținem umbră trecătorilor ci să-i hrănim! Lipsa rodirii e lipsa hrănirii. Lipsa rodirii nu e un blestem. E autoblestem!

Tu rodești? Hrănești pe cineva? E decizia ta să fii folositor...

Nicolae.Geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu