youtube

vineri, 7 aprilie 2023

România Înjunghiată – de Nicolae.Geantă

Nici nu s-a uscat sângele pe cuțitul unui licean - ce-a atacat jugulara unei profesoare de japoneză din București (care culmea nesimțirii ar fi vrut să dea test la clasă !?), că România școlară vuiește din nou: niște beizadele de 13 ani din satul prahovean Pietriceaua au ridicat fusta profesoarei de engleză, și au simulat acte sexuale cu dânsa, chiar sub camerele smartphone-urilor. Nesimțirea pruncilor dintr-un sat cunoscut în zonă pentru „ciobănie și țuică” a aprins media românească. Profesorii, sindicatele, televiziunile, dar și neprofesioniștii părelologi, au început să-și deie cu presupunerea. Oare Poliția doarme? Dar consilierii școlari? Oare trebuie să iasă profesorii în stradă? Chiar trebuie să moară câțiva dintre dascăli ca în România să se aprobe (odată) Statutul Cadrului Didactic? Sau nu știați că în România profesorii NU sunt protejați prin lege?

O sumedenie de voci, care au văzut filmulețul sexi-educativ al pruncilor pietriceni împietriți la morală, m-au întrebat de ce n-a reacționt doamna profesoară? Dar directorul școlii? Ce e de lemn tănase, vorba bunicii? Nu știu de ce... Poate e o doamnă mai blândă. Poate femeii i-a fost frică. De o chelfăneală a derbedeilor. Sau de o săpuneală, ori reclamații ale părinților. Nu vrea să intre în gura lor. Da, în România Educată a domnului Johannis părinții aproape că au ajuns să dicteze ce note să primească odraslele! Dacă îi vezi cum vin și țipă prin școli... Și ce limbaj trivial folosesc... Iar dacă nu reușesc să calomnieze, sau să dărâme un profesor ce nu joacă după muzica beizadelelor, cer ajutorul televiziunilor. Care înțesate de troli ce-abia au trecut bacu’, le dau apă la moară ca pe Amazon. Iar dacă televiziunile nu reușesc să facă jocul părinților se apelează la avocați! Da oameni buni, se dă școala în judecată! „A stresat copilul! Nu i-a securizat perimetrul. A lucrat în detrimetrul lui!” Și culmea: școala pierde procesul, apoi tot ea plătește oalele sparte!

Alte voci mă întreabă de ce nu se iau măsuri? Păi se iau. Dar măsurele. Măsurici... Pentru micii umanoizi ce au dansat lasciv în cârca doamnei de engleză li s-a scăzut nota la purtare! Da, România Educată a domnului Johannis a venit cu măreața măsură să nu mai exmatriculezi elevul pentru nimic în lume! Și, după ce îi scazi două trei puncte că a hârșâit un cuțit prin lănțicul de la gâtul unei profe oarecare, sau că i-a ridicat fusta în cap în fața întregi clase, ori i-a tras fum de țigară în ochi, la opt săptămâni poți să îi ridici sancțiunea! Să o poată lua încetuț de la capăt! Curat murdarul. Și astfel, mult visata România Educată se transformă în România Înjunghiată!

Unde se va ajunge în aceste condiții? Cum nu se știe? Acolo unde ne-am propus (în „România Educată”). Nicăieri. Adică într-o insulă imaginară Barataria. Ca a vestitului scutier al lui don Quijote, don Sancho Panza. O insulă imaginară, mărginită cu lozinci mincinoase, atemporale. O încrâncenare a zădărniciei. O speranță perpetuă în frumosul irizat în depărtări. La o astfel de insulă profesorii au renunțat de mult. O lasă bonus politicienilor... 

La ora când scriu părinții înjură elevii, elevii blestemă școala, iar dacsălii murmură oripilați! Dezgustați. Bombăne sistemul. Care a transformat școala din templul înțelepciunii în house of horrors. Pentru un singur lucru însă răsuflă ușurați profii: în următoarele 11 zile nu vor fi înjunghiați!

PS: Începe Săptămâna Patimilor Mântuitorului! Dumnezeu să aibă milă de România! Că cetățenilor ei nu le mai e milă demult de ea...

dr. Nicolae.Geantă,
profesor cu doctoratul tăiat!

Un comentariu:

  1. Mai marii acestei lumi așteaptă cu nerăbdare să crească generația cu care pot face orice, fiind neșcoliți, needucați, ne...ne..ne.

    RăspundețiȘtergere