youtube

miercuri, 12 aprilie 2023

Săptămâna Patimilor | Miercuri | Tăcerea Mielului – de Nicolae.Geantă

Aproape toți teologii biblici spun că miercurea a fost ziua de tăcere a Mântuitorului Isus. Marți a avut ultimul Său discurs public. În Templu. Miercuri însă Dumnezeu s-a dat pe „mute”. Liniște. Liniștea dinaintea furtunii? Tăcerea mieilor? De ce Isus a tăcut?

Când e liniște din partea Sa oamenii trebuie să se oprească din loc. Nu de puține ori printre versetele din psalmi scrie „Oprire”. Opriți-vă și analizați ce-ați auzit.

Nu pot fi de acord cu un scriitor celebru care spunea că tăcerea e o lașitate. Deși uneori oamenii tac de frică. Dar la Isus n-a fost tăcerea așa. Tăcerea Sa a fost strigătul de disperare al Creatorului. Tăcerea Sa e egală cu toate cuvintele.

Înainte de călătoria misionară printre telurici, Dumnezeu tăcuse 400 de ani. Niciun mesaj, niciun profet, nicio minune. Niciun cuvânt venit direct din ceruri. O tăcere care te face să aștepți. Pregătit. Dar evreii nu i-au auzit tăcerea. Apoi trei ani și jumătate Dumnezeu a umblat printre ei. Le-a vorbit și nu l-au auzit. Și acum Dumnezeu iarăși tace. O tăcere asurzitoare.

Evreii își doreau ca Hristos să tacă. Dar dacă tace EL, pietrele vor vorbi! Și azi le vorbește Zidul Plângerii!

Tăcerea lui Isus nu a fost un abandon, ci o decizie care a dus la salvarea omenirii!

A tăcut Isus în ziua de miercuri. Apoi a tăcut în noaptea de joi în fața Sinedriului. Vorbele sale n-ar fi fost considerate oricum „adevărul”. A tăcut la proces pentru că dacă ar fi vorbit ar fi trebuit să acuze! A tăcut vineri dimineața în fața lui Irod și a lui Pilat. Pentru cine nu are urechi de auzit, Dumnezeu nu are gură să vorbească! Apoi vineri spre prânz a tăcut în fața mulțimii care îi cereau să coboare de pe Cruce. Dacă vorbea în Ierusalim ar fi fost revoltă. Și a tăcut și-n fața tâlharului nepocăit. Vorbitul își are vremea lui. Și tăcerea își are vremea ei.

De ce a tăcut atâta vreme? Pentru că avea să ne răspundă cu Învierea! Și când a vorbit El prin Înviere, gălăgioșii Săi vrăjmașii au fost reduși toți la tăcere!

Tăcerea este limbajul lui Dumnezeu! Poate fii unire cu El. Sau nebunia noastră de a-I întoarce spatele!

 „Eternă e tăcerea!”, zicea Paler. Nu are dreptate. Și nici argumente... În eternitate vom asculta muzica favorită a Mântuitorului. El va conduce orchestra sfinților!

Nicolae.Geantă

Un comentariu: