youtube

vineri, 14 aprilie 2023

Săptămâna Patimilor | Vinerea Neagră și ID-ul Domnului Hristos Isus | Nicolae.Geantă

Dacă-L privești pe Isus răstignit, o să observi că nu i-a mai rămas nimic din ce avuse teluric. Romanii i-au împărțit la zaruri cămașa. Despre sandale nu știm ce s-o fi ales, deși tare tind să cred că... Dumnezeul meu a urcat desculț prin colbul Golgotei! Dacă-L vezi coborât de pe Cruce, de către magnatul Iosif din Arimateea, Isus e tot în pielea goală! Un Dumnezeu despuiat, deposedat de tot de către oamenii flămânzi de rău. Dar dacă te uiți mai atent la mâna dreaptă, apoi la palma Sa stângă, ai să vezi că le ține aproape strâns, ca și cum ar ascunde ceva prețios. Comoara Lui pe care-o duce la Ceruri. ID-ul cu care se înfățișează în fața Tatălui și a sfinților îngeri. Găurile din palme

„Cu ce se identifică tati Isus”, m-au întrebat într-o seară fetele mele, pe când erau de școală duminicală. "Cu palmele găurite!"

Cu semnul cuielor se identifică Hristos Isus. Ar fi putut să aibă toată pielea de catifea ca Naaman după ce-a ieșit di Iordan. ca un bebeluș abia născut. Dumnezeul care a făcut reversibilul, care s-a înviat și Și-a dat drumul iarăși la viață, care și-a repornit inima din nou... Dar semnul răstignirii l-a păstrat!

Fără cuie în palme nu știu cum ar fi arătat Isus. ID-ul unui Dumnezeu perfect sunt cicatricele din palme. Stigmatul urii umane a fost transformat în dragoste pentru muritori. Semnele cuielor Lui îl împiedică să fie un Dumnezeu cu furie!

Oricât s-ar strădui omenirea, ID-ul Lui Hristos nu poate fi șters. Semnul cuielor veșnic rămâne! Cicatricele nu se șterg. Dar, nici nu dor! Pentru că, vorba unui pastor de-al nost', „durerea a rămas în urmă!”

Cine suferă ca Hristos va avea cicatrice! Ele sunt mărgăritare cu care va fi încoronat!

Nouă ne place să ne ascundem cicatrice. Defectele ne fac mai slabi. El însă le păstrează la vedere! Ca semn de respect. De cinste. Cicatricele palmelor lui Isus arată că a pătimit pentru omenire. Dar și că a ieșit biruitor!

Am întrebat curios în Vinerea Mare pe Domnul: „De ce ți-ai lăsat Semne niște palme pironite?”. „Ca prin găurile lor să vezi mai bine Cerul!”. E ID-ul de intrare în Rai!

Hristos a înviat! Hristos e viu în vecii vecilor! Cu palmele găurite! După ele este identificat! 

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

 1. *RAIUL DAR*
  Liliana Ciobotaru
  14.04.2023
  Ai venit pământean, ne-ai iertat, ne-ai iubit
  Te -am pus pe cruce șI tăcut ni Te ai jertfit
  Chiar părăsit și când inima Ți-am frânt ,
  Tu tot ai vrut cu noi un legamant.
  Eram un vis al Tău albastru și senin,
  Dar noi am pus în loc, coșmar, pelin,
  Până-ntr-o zi când focul L-ai aprins,
  Și-n palmele-Ți divine ne-ai ascuns!
  Ai biruit țepușul morții la Calvar,
  Și ne-ai lăsat iubirea să ne fie Far,
  Si viata veșnică cu Tine...
  vrei tu RAIUL DAR ?

  RăspundețiȘtergere