youtube

vineri, 27 martie 2020

Stați acasă – de Vladimir Pustan


sursa facebook Vladimir Pustan
,,Nefericirea oamenilor vine dintr-un singur lucru: nu știu să rămână liniștiți în camera lor”, zicea Pascal. Nu mai știm să fim singuri. Ideea odăiței cu ușa închisă enervează dar nimeni nu a atins un vârf spiritual în mijlocul mall-ului. Închis în casă profețesc în toamnă multe nașteri, divorțuri și multe cărți scrise.

În Beiuș nu mai există maidanezi. De frica odăiței oamenii au sărit pe câinii primăriei ca să aibă ce plimba în lesă în jurul casei. Din agorafobii de ieri am ajuns claustrofobii de azi. Ieri ne feream de ruși, sirieni și srilankezii din Ditrău, azi ne ferim de vecinul de la celălalt balcon. Tușește...

Problema creștinilor din România e papa, masonii, cipul. Zilele acestea am primit cele mai tâmpite mesaje de când am Facebook. Abia aștept să-mi închid Messengerul. Nu știm să tăcem și prostia dă pe dinafară. Dacă îi chemi la post și rugăciune abia strângi o mână de oameni.

Stați acasă și la propriu și la figurat. Stați acasă și regăsiți-vă. Stați acasă și restartați-vă. Stați acasă, închideți netul și citiți o carte, sunați un singuratic, rugați-vă pentru țară, mâncați la masă și dormiți în pat.

Stați acasă…

Vladimir_Pustan

2 comentarii: