youtube

miercuri, 18 martie 2020

Shaormă sau prejudecată – de Nicolae.Geantă


Constanța. E început de weekend. Și zi de post. Postul Paștelui. Un preot intră în shaormerie. Zâmbitor comandă o shaorma. „Puteți s-o faceți puțin mai mare?” „Da ce părinte așa foame-ți mai e?”, spune ironic shaormeristul, apoi bombăne pentru sine: „Bă, da popa ăsta mănâncă de dulce în post?” Preotul ia shaorma. Dar mai comandă încă una. „Vă e foame tare...” Preotul doar zâmbește. „Puneți-o vă rog într-o pungă”, e rugămintea sa. Apoi plătește și iese. Se duce la un copil sărac care cerșea în stradă. Îi dă shaorma. Îi zâmbește. Îl mângâie pe frunte. Și pleacă mai departe. Mai are undeva un „client”. După tejghele, shaormerii care au văzut toată scena, rămân uluiți. Prejudecase...

Bine ar fi dacă nu am mai avea prejudecăți față de nimeni! Când oamenii acționează neînțeles de noi nu înseamnă întotdeauna că fac păcat. Dar când îi judecăm noi totdeauna facem păcat!

Bine ar fi ca în timpul când postim să-i dăm unui nevoiaș „shaorma” noastră! Sau bănuțul zilei respective pe care nu l-am mai cheltuit pe mâncare!

Bine ar fi dacă am zâmbi când oamenii ne ironizează. Zâmbetele dezarmează inamicul. Dar o privire cruntă sau o replică pe măsură pornește „răzbel”!

Bine ar fi dacă am evangheliza și fără cuvinte, și fără broșuri... Faptele noastre vorbesc mai tare decât vorbele noastre. Cel mai bine nevoiașul îl vede pe Dumnezeu într-un coltuc de pâine!

Bine ar fi dacă ne-am purta în așa fel încât după despărțirea de noi oamenii ar simți cum s-au îndepărtat de-un colț de Rai. (Sunt destui oamenii în prezența cărora se simte iadul! Sunt de ocolit ca și Coronavirusul!)

În jurul nostru oamenii au nevoie de pâine. De medicamente. De zâmbete. De mângâieri. De speranță. De Isus Hristos. Nu de prejudecăți! Nu de ocolișuri. Nu de nepăsare. Bine ar fi dacă am empatiza cu ei... Mai ales în isteria asta națională!

Nicolae.Geantă

************************************
PS (sub formă de anunț): Acum, în plină stare de urgență, Biserica de rromi Eben-Ezer din Boldești și Ploiești este gata de ajutor. Oferă alimente, ajutoare pentru nevoi esențiale, face cumpărături celor ce nu se pot deplasa. Sunt vizate familii nevoiașe, bătrâni, orfani etc. Dacă cineva se poate alătura la proiect, contactați-ne la adresele (vioreloprisan91@yahoo.com, samueldorobantu@gmail.comgeanta.nicolaie@yahoo.com)
Mulțumim în Numele Domnului!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu