youtube

marți, 3 martie 2020

Depinde de unde vii și depinde unde te duci! - de Nicolae.Geantă

Puțin dintre români știm despre Pat Boone. În anii ‘50-‘60 era unul dintre cei mai cunoscuți artiști americani. Cântăreț renumit, concerta sau filma alături de megastarul Elvis Presley. În perioada respectivă Pat Boone a devenit alcoolic și a avut mari probleme cu Shirley, soția sa. La începutul anilor ‘60 erau în prag de divorț. În acele momente, soția sa, cântăreață la rândul ei, a început să concerteze muzică gospel la o biserică de carismatici. Apoi s-a creștinat. S-a pocăit! Și ea, și Pat. Datorită convingerilor religioase Pat Boone a refuzat să filmeze alături de celebra Marilyn Monroe, sau să joace roluri indecente! A refuzat să mai cânte altceva decât muzică religioasă. Într-una din zile, s-a întâlnit cu prietenul său Elvis. Presley l-a întrebat: “Unde te duci? Nu mergi cu mine la Las Vegas?” Boone i-a spus că se duce pe coasta de Est să susțină un concert creștin. Elvis i-a replicat dur: “Pat, de când te știu tu ai mers mereu în direcția greșită”. Atunci Boone i-a răspuns cu o sintagmă celebră: “Depinde de unde vii Elvis. Și depinde... unde te duci!” 

Noi știm că nicio cale nu duce spre nicăieri. Nicio cale nu e fără o 
destinație. Și pe niciuna nu intri fără voia ta! Dar Pat Boone vine și ne spune un adevăr mai profund: poți să te îndrepți pe o cale bună dintr-o direcție gresită. Sau să te îndrepți greșit plecând de pe o cale bună! Tocmai de aceea a pătimit Isus la Golgota: să ne întoarcă spre destinația bună!


Să nu uitați că diavolul nu vine niciodată să ne ofere o cale neatractivă. (John Milton ne spune că drumul spre iad e pavat cu intenții bune!) Dacă ar fi urâtă, dacă n-am considera-o bună, ispita nu ar mai fi gustată de noi! Nu ne-ar mai amăgi. Chinui. Înțelegeți de ce nu vedem că suntem pe calea greșită? Fiindcă ne place...

Ah, uitasem. În prezent Pat Boone are 86 de ani. Elvis ar fi avut 85. Dar firul vieții i s-a întrerupt la 42 de ani jumătate! Din cauza drumului greșit pe care l-a ales! Și pe care paradoxal: îl considera bun!

Gavril Stiharul spunea că “numai drumul spre Rai se poate rătăci”. Spre iad nu ai nevoie de indicatoare...

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Mi-am zis si eu adeseori, ca dragostea e relativa, când cerul era plin de nori, dar azi o simt, e cognitiva. Mi-am zis ca e doar o himera, un sentiment placut dar trecator, dar azi traiesc o (999)Noua era, îi simt caldura focului placut mistuitor. Mi-am zis ca la-nceput Era CuVântul, o simpla slova imprimata-n lut, un simbol al Întelepciunii...gândul, un vis sublim ascuns în noapte...mut...
    https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/78

    RăspundețiȘtergere