youtube

joi, 10 decembrie 2020

Nicolae Geantă - Nu ridiculiza partenerul

video by Ben Hur

 Am primit un mesaj de la un prieten. „200 de participanți. Scrieți o propoziție scurtă care să cuprindă cuvintele: calm, liniște sufletească, fericire. Un bărbat a scris: Soția mea când doarme!”. Nici nu am stat pe gânduri și am scris în contrabalanță un nou mesaj: „350 de participante. Conferință de femei. trainerul iese în față și spune: Câștigă un premiu cine scrie o propoziție cât mai scurtă cu cu cuvintele: calm, liniște sufletească, fericire! O femeie a scris: Soțul meu când doarme!”

Evident nu este bine nici așa, nici altminteri. Sună ori prea misogin, ori prea androgin. Însă am dorit să spun că se poate și reversul... Nu pot fi de acord cu glumele, anecdotele, bancurile sau vorbele care înjosesc partenerul. Am auzit de atâtea ori bărbați sau femei care ridiculizează pe cel cu care a încheiat un legământ la altar. Pe „regina” sau „regele” căruia i-a jurat fericire. „Până la moarte!” Însă focul iubirii prea repede s-a stins.

Dacă ești cumva unul din partenerii care NU e liniștit sufletește, calm sau fericit decât când celălalt doarme, înseamnă că „ai montat bateriile pe invers”, vorba unui pastor sud-american (Acesta a împrumutat mașina unui prieten care nu a putut să o pornească. Nici pastorul nu  pornit-o. S-a dus cu cheia la mecanic. totul era în regulă numai că atunci când schimbase bateria de la chei o montase invers!). S-ar putea ca vina să nu fie a partenerului, ci să fie la tine!

Nu-ți ridiculiza partenerul. Pentru că este al doilea tu. Uită-te mai atent: nu cumva ai bateriile puse invers?

Nicolae.Geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu