youtube

sâmbătă, 15 octombrie 2022

Poate crește puterea Satanei? – de Nicolae.Geantă

Valentino este unul dintre prietenii mei buni din Italia. Cu preocupări filosofice existențiale, „globetrotterul” mi-a spus indignat zilele trecute că „în zilele acestea Satana a căpătat mai mare putere!” Tot așa zice aproape duminical și un frate rrom de la biserica noastră. I-am spus lui Valentino, dar și lui Gruia, că nu-i adevărat. Diavolul nu a căpătat mai mare putere. Ci puterea Bisericii a scăzut! A pierdut forța cu care învigea lumea.

Ca să argumentez biblic, noi știm din Scriptură că diavolul are puteri limitate. În cartea Iov (1:12) vedem că Necuratului i s-a îngăduit să distrugă toată familia și averea lui Iov, să-i ia toată fericirea dar să nu se atingă de viața lui! Da, iubiților, Skaraoțki are mare putere, dar nu în creștere. De partea cealaltă, Bisericii i s-a dat un sacerdoțiu, o mare putere. Atât de mare încât „nici porțile Locuinței Morților nu o vor birui!” (Matei 16:18b).

Nu, diavolul nu capătă puteri din ce în ce mai mari. Chiar dacă din nefericire are un număr crescând de adepți. Lui i-a fost permisă o anumită putere. Să zicem 100%. Și aici trebuie să învățăm o lecție: își folosește eficient. Dar Biserica? O risipește... Înțeleptul Solomon zicea că „dacă slăbești în ziua necazului mică îți este puterea”. Și Satan când pare mai puternic? Când avem noi necazuri. Însă numai dacă slăbim credința!

Lui Hristos i-a fost dată toată puterea. El e Capul. Eu, dumneata, ceilalți din Biserică suntem Trupul. Prin urmare NU Satan va fi biruitor în final! Ci Biserica... De aceea, Dumnezeu a lăsat Bisericii putere atât de mare încât să învingă (toate) lucrările drăcești. Și aici nu vorbesc (doar) de exorcizări. Ci de biruințe peste toate tranșeele păcatului. Așa că dacă Satan a ajuns să-și folosească puterea 99%, atunci Biserica trebuie să folosească 99,1%. Mereu ea e cu o treaptă deasupra lui. Iar dacă el ar ajunge la 100%, biserica poate ajunge și 101%. Dumnezeu a dat Bisericii putere mai mare decât Satanei. Biserica e lumina. În prezența ei întunericul dispare.

Din nefericire, Biserica nu-și mai folosește forța! Și știți bine de ce: nu mai este antrenată!

Suntem în plină luptă. Știu, ne simțim epuizați. Dar mai știu un lucru: nu poți birui niciodată dacă lași garda jos! 

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Dumnezeu ne ajută atât timp cât credința noastră e sus. Diluarea favorizează pe cel rău, care doar tine principiile luui la nivel maxim.

    RăspundețiȘtergere